Hirdetés
. Hirdetés

Rések a Google pénztárcájában

|

Rövid idő alatt a Google Wallet alkalmazás két komoly sérülékenységére derült fény.

Hirdetés

A Smartphone Champ blog beszámolója szerint egy súlyos sérülékenység tátong a Google virtuális pénztárcájában. Biztonsági kutatók felfedezése alapján ugyanis a Google nem a felhasználói fiókokkal kapcsolta össze a prepaid számláit, hanem a készülékhez illesztette azokat hozzá, így a PIN-kód feltörése után a tolvajok könnyedén elkölthetik a pénztárcába korábban feltöltött összeget, ami egy plusz motiváció lehet a lopás mellett.

 



A Google elismerte a rés meglétét, és már dolgozik annak kijavításán. Egyébként rájár a rúd az alkalmazásra, mivel nem sokkal korábban egy másik sérülékenység is napvilágot látott, amellyel könnyedén vissza lehet fejteni a Wallet PIN-kódját.

A témáról bővebben a Biztonságportál cikkében olvashat, ahol videón azt is megnézheti, hogy a biztonsági szakértők miként tréfálják meg a Google Wallet védelmét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.