Hirdetés
. Hirdetés

Reszkessetek, betörők, itt az arcfelismerő okosszemüveg!

|

A rendőrök és biztonságiak munkáját segítő iFalcon okosszemüveg egy másodperc alatt elvégzi az azonosítást, és kiszúrja a tömegben a keresett arcot.

Hirdetés

Hirdetés

A vasútállomásoktól a koncerttermeken és a sportpályákon át a repterekig egyre több helyen használják az arcfelismerést. Egy új eszköz, az arcfelismerésre kifejlesztett okosszemüveg azonban most új területekre terjesztheti ki a technológia alkalmazását.

Magát az okosszemüveget a Vuzix gyártja, az arcfelismerő algoritmus pedig az NNTC-é, és ő gondoskodik a termék forgalmazásáról is.

A iFalcon Face Control Mobile nevű technológia működése egy 8 megapixeles kamerára épül, amelyet a szemüvegkeretbe építettek be. Az eszköz használata roppant egyszerű: ahogy a szemüveg viselője tekintetével végigpásztáz a tömegen, a kamerában megjelenő arcokat a rendszer egy egymilliós adatbázissal veti össze, és ha egyezést talál, az üvegre vetítve jelzi.

Az NNTC szerint az algoritmus az Egyesült Államok hivatalos tesztjén pontosság tekintetében a legjobb háromban végzett, és kevesebb, mint egy másodperc alatt képes azonosítani a képadatbázisban szereplő személyeket.

A gyártó idáig ötven szemüveget készített, és az eszközöket már a gyakorlatban is használják a Közel-Keleten különböző biztonsági szervek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.