Hirdetés
. Hirdetés

Retteghet a Flash?

|

A Microsoft komoly esélyt lát arra, hogy megrendítse a Flash Player uralmát. A Google Chrome kapott Silverlight 2 támogatást, az iPhone nem.

Hirdetés

A Microsoft letölthetővé tette interaktív multimédiás platformjának második generációját, a Silverlight 2-t, mely .NET alapú környezet kínál majd a fejlesztők - és ezen keresztül a felhasználók - számára multimédiás, grafikus tartalmak webes, böngészőben történő megjelenítésére. A Flash Player ellen csatába küldött bővítmény egyaránt működik Windows és a Mac OS X operációs rendszereken, és a legtöbb böngésző támogatásával is ellátták, így az Internet Explorerrel, a Firefoxszal és a Safarival is kompatibilis.

A Google Chorme és a Linuxos változat még béta verziónál tart, ám hamarosan érkezik. Ellentétben az iPhone-támogatással, amire nem sok esély van. "Ha az Apple engedélyt ad egy külső cégnek, hogy bővítményt készítsem a termékéhez, akkor mi megcsináljuk" - kommentálta az együttműködés hiányát Scott Guthrie, a Microsoft vezérigazgató-helyettese. A Microsoft egyébként optimista, és a web-alkalmazások, grafikák, animációk megjelenítésére alkalmas bővítményhez nagy reményeket fűz, mivel ezúttal tényleg komolyan gondolja, hogy megszakíthatja a Flash egyeduralmát.

HP, Nokia és a Flash-ellenes árnyékszövetség - a cikk folytatása ť 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.