Hirdetés
. Hirdetés

Réz csendesíti le az új NUC miniszámítógépet

|

Az Aleutia ventillátor mentes minije jól néz ki, de a csend luxusáért mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk.

Hirdetés

Egyre népszerűbbek a Intel 6. generációs Skylake processzorára épülő miniszámítógépek. Többségüket azonban ma még ventillátor hűti, melynek zúgása ugyan nem elviselhetetlen, de azért kicsit idegesítő. Jó hír azoknak, akik teljes csendre vágynak: jönnek a ventillátor nélküli minik!

Az első fecske az Aleutia R50-ese. Az Intel NUC kittjére épülő rendszer dekoratív, fekete háza alumíniumból készült, melynek közepén rézsáv fut körbe, ez gondoskodik a passzív hűtésről.

A ventillátor mentes konstrukció azonban nem olcsó mulatság. Az alapmodell Intel Core i3-6100U processzorral, 8 gigabájt DDR4 RAM-mal és 128 gigabájt SSD-vel 835 dollár, a csúcsverzió Intel Core i5-6260U processzorral, 32 gigabájt DDR4 RAM-ral és 512 gigabájt SSD-vel 1530 dollár. Igaz, utólag egy keveset megspórolhatunk az alacsonyabb villanyszámlán.

A gépeket kettős Mini DisplayPort kimenetekkel, négy USB 3.0 kapuval,  Ethernettel és 802.11ac Wi-Fi-vel szállítják. Az operációs rendszer választás szerint Windows 10 vagy Ubuntu.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.