Hirdetés
. Hirdetés

Rezet a szennyvízből

|

A Fujitsu új rendszere 75%-kal csökkenti a használt vegyi anyagok körét.

Hirdetés

A Fujitsu bejelentette, hogy naganói üzeme Japánban elsőként állított üzembe olyan szennyvízkezelő rendszert, amely nagy rézkoncentrációjú iszap előállításával segíti a réz hatékony kinyerését az ipari szennyvízből.

szennyvíz
szennyvíz

Szennyvíz, réztelenítve (képünk illusztráció)

A Fujitsu létesítményeinek üzemeltetéséért felelős Fujitsu Facilities Limited a Toshibától szerezte be az új rendszert, amellyel a réz nagy hányada (legalább 90%-a) kinyerhető a rezet tartalmazó szennyvíziszapból. Így a réz a szennyvízkezelésben használt kemikáliák és más káros anyagok mennyiségének csökkentésével, nyereségesen újrahasznosítható. A felhasznált vegyi anyagok körét mintegy 75%-kal mérséklő új rendszer kíméli a környezetet és a működési költségeket is lefaragja. Emellett csökkenti a szükséges feldolgozási időt és a szennyvízkezelés helyigényét.

A Fujitsu vizsgálatokkal ellenőrzi az új rendszer hatását, miközben működési tapasztalatokat gyűjt. A naganói üzem azt tervezi, hogy a megoldást fokozatosan más helyszíni szennyvízkezelő rendszerekre is kiterjeszti. 2012 októberétől kezdve az üzem a Fujitsu Csoport által másutt már alkalmazott rézoxid-átalakító technológiát is bevezeti a nagy hozzáadott értékű réz-oxid feldolgozására. Az új szennyvízkezelő rendszer a rézen kívül más értékes anyagok kinyerésére is alkalmas.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.