Hirdetés
. Hirdetés

RFID a gyógyszerhamisítványok ellen

|

Az IBM rádiófrekvenciás azonosító (RFID) rendszerével a gyógyszeripari termékek útja a gyártástól a felhasználásig nyomon követhető.

Hirdetés

Minden tizenkét vényből megközelítőleg egyre adnak ki olyan orvosságot, amely hamisítványnak bizonyul. A lesújtó világszintű statisztika kapcsán a US Food and Drug Administration (az Egyesült Államok Országos Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala) az RFID-ről, mint az egyik legígéretesebb technológiáról nyilatkozott, amellyel biztosítható lenne, hogy a betegek valóban azt a gyógyszert kapják kézhez, amit az orvos felírt számukra.

A gyógyszeripari termékek globális ellátó láncolata meglehetősen bonyolult. A gyógyszerek a gyártás helyszínétől az értékesítés pontjáig akár tíz kézen is átmehetnek. Szoftverei és szolgáltatásai révén az IBM segíteni kívánja azt a küzdelmet, amit a gyártók a gyógyszertolvajok és -hamisítók ellen folytatnak.

Az RFID rendszer, amelyet az IBM a gyógyszeripari termékek forgalmazásának megfigyelésére fejlesztett, több szoftvert és szolgáltatást foglal magába. Az RFID árujelző címkék termékegység-, doboz- és raklapszinten egyaránt rákerülnek a termékekre, így azok útja a gyártótól a nagykereskedőn át a kórházakig és gyógyszertárakig nyomon követhetővé válik. Minden árujelző tartalmaz egy egyedi azonosítót, amely - akár egy rendszámtábla - visszautal az írott terméktájékoztató adataira, például az adagolásra és hatóanyag-tartalomra, a tételszámra, a gyártóra és a lejárat dátumára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.