Hirdetés
. Hirdetés

Riaszt a HU-GO, ha bírságolás várható

|

Új funkciók az e-útdíjban, a bírságriasztás a jogkövetőket védené.

Hirdetés

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. közleménye szerint az érdekképviseleti szervezetek hatékony közreműködésének köszönhetően, a fuvarozók igényeinek megfelelően vezetik be az új szolgáltatást. A nemzetközileg is egyedülálló funkció célja a jóhiszeműen tévesztő fuvarozók védelme.

Hirdetés

Az e-mailes értesítés felhívja a figyelmet az ellenőrzési rendszer által érzékelt téves felhasználói beállításokra. Így az ellenőrzésükkel és kijavításukkal, illetve szükség esetén az egyenleg feltöltésével elkerülhetők a sorozatos bírságok.

Az új funkció tesztelésének második fázisa májusban sikeresen lezárult. Ennek alapján a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, valamint a jogosulatlan úthasználatot szankcionáló rendőrhatósággal történt egyeztetéseket követően a HU-GO rendszerben regisztrált fuvarozó vállalkozások július 15-től használhatják a figyelmezető funkciót.

 

A bírságriasztás funkció a HU-GO rendszerben regisztrált felhasználónak az általuk megadott e-mailcímre figyelmeztetést küld, ha az ellenőrzési rendszer jogosulatlan úthasználatot állapít meg vagy vélelmez. Ezzel kapcsolatban fontos - hívta fel a figyelmet a társaság -, hogy a jogszabályi megfelelés miatt a riasztási rendszer nem változtatja meg a bírságolás rendjét. A jogosulatlan úthasználattal kapcsolatos adatokat a zárt ellenőrzési rendszerben továbbra is átadják a hatóságnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.