Hirdetés
. Hirdetés

Rizsszem méretű memóriachip a HP-től

|

A Hewlett-Packard kutatói által kifejlesztett, vezeték nélküli hálózati felhasználásra szánt új memóriachip mérete alig nagyobb egy rizsszemnél.

Hirdetés

A HP Labs Memory Spot nevű egysége 256 kilobit és 4 megabit közötti memóriával, valamint másodpercenként 10 megabites vezeték nélküli jelátviteli sebességgel rendelkezik. Ez a tárolókapacitás lehetővé teszi a chip számára, hogy kisebb videókat, digitális fényképeket vagy több tucatnyi szövegeges dokumentumot raktározzon el, és mindehhez elemre sincs szüksége.

A Memory Spot az indukciós csatolásnak nevezett technológián alapul, melynek lényege egy megosztott elektromágneses mező általi teljesítményátadás. Jelen esetben az eszköz működéséhez szükséges energiát a chippel dolgozó író-olvasó fej szolgáltatja.

Az új memóriaegység számtalan felhasználási módot tesz lehetővé. Bár elsősorban a mobiltelefonokat és a PDA-kat célozza meg, számos más alkalmazás számára hasznos lehet, akár papírra nyomtatott dokumentumok vagy fotók ragasztott mellékleteként. Saját közlése szerint a HP a chip megjelentetésével egyidőben a lehetséges felhasználások listájával is előáll majd.

A Memory Spot sokban hasonlít az RFID (rádiófrekvenciás azonosító) chipekhez, melyeket azért terveztek, hogy a rajtuk tárolt adatokhoz gyorsan és vezetékes hálózat nélkül is hozzáférhessenek. Mégis van néhány lényeges különbség a két technológia közöt. Az egyik a hatótávolság, a Memory Spot egységek nem rendelkeznek az RFID chipekhez hasonló hatósugárral, az olvasóval nem sétálhatunk majd túl messzire tőlük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.