Hirdetés
. Hirdetés

Roaming árhívó szolgáltatás

|

A Vodafone Magyarország április elején vezeti be a roaming árhívót, ami megkönnyíti a külföldön való telefonálás költségének tervezését.

Hirdetés

Külföldi utak során többen kerülik a mobiltelefon használatát, amely részben arra vezethető vissza, hogy az emberek többsége bizonytalan abban, vagy egyáltalán nincs tisztában vele, hogy külföldön milyen percdíjon kezdeményezhet és fogadhat hívásokat. Ennek következtében úgy "védekeznek" az esetlegesen felmerülő nem várt költségek ellen, hogy külföldön egyáltalán nem használják a telefonjaikat. A Vodafone Magyarország legújabb fejlesztése, a roaming árhívó szolgáltatás erre a problémára kínál megoldást.

A szolgáltatásnak köszönhetően a Vodafone ügyfelei egy SMS elküldése után megtudhatják a cél- vagy tartózkodási országra és az aktuális hálózatra vonatkozó roaminghívásaik költségét. A szolgáltatást a Vodafone utólag és előre fizető ügyfelei, egyéni és üzleti előfizetői egyaránt igénybe vehetik. Az ügyfélnek mindössze annyit kell tennie, hogy a kiválasztott ország nevét szöveges üzenetben elküldi a 1702-es rövid hívószámra. Ha az előfizető még Magyarországon tartózkodik, akkor a válasz SMS-ben megkapja a preferált hálózatra vonatkozó hívásindítási és hívásfogadási percdíjat és a preferált hálózat nevét. Amennyiben külföldről küldi el az ország nevét, ha preferált hálózaton roamingol, a Vodafone megadja a preferált hálózatra vonatkozó árakat; ha nem preferált hálózaton, akkor megkapja az általa használt szolgáltatóra vonatkozó percdíjakat, illetve értesítést kap az ajánlott hálózatról is.

A szolgáltatás során a Vodafone összes roamingpartnerére, azaz 161 országra vonatkozóan kérhető információ.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.