Hirdetés
. Hirdetés

Robosztus portál megoldás az egészségügyben

|

Egy egészségügyi háttérintézménynél átadott IBM Websphere 8 alapú portál megoldásról Mészáros Tamással a CNW Zrt. értékesítési igazgatójával beszélgettünk.X

Hirdetés

A jelenlegi szervezet több intézmény összevonásával alakult, átvéve és ellátva a jogelőd szervezetek feladatait. Tevékenységét kibővítette az ágazattal kapcsolatos új módszertani, stratégiai és operatív feladattal, így a fenti feladatok ellátása során egyre inkább előtérbe került a megörökölt heterogén informatikai és kommunikációs infrastruktúra egységesítésének igénye. Az intézet elsőként az ágazati szereplők felé irányuló kommunikáció alapját képező szervezeti portál megújítását tűzte ki fő célul.

Hirdetés

Napjainkban már a közigazgatási szerveknél is alapkövetelmény, hogy számos csatornán keresztül tudjanak kommunikálni az ügyfelekkel, kollégákkal, társintézményekkel, felügyeleti szervekkel. A nagymennyiségű információ azonnali feldolgozása, elérhetősége mellett a felhasználók elvárják a korszerű felhasználói felületeket és a lehető legegyszerűbb használatot. Ezért ügyfelünk egy olyan robosztus, megbízható rendelkezésre állású, könnyen bővíthető és egységes platformot kívánt portálmotornak választani, ahol sem a tartalomkezelés, frissítés, nyilvántartás feladatai során, sem a későbbi intranetes kiterjesztésnél a konkurens felhasználók számának növekedésével nem ütközik kapacitásbeli korlátokba. Az igények összesítése után az intézmény az IBM nagyvállalati portál megoldása, a Websphere Portal mellett tette le a voksát, míg a tartalomkezelés és létrehozás felgyorsítására az IBM Web Content Manager alkalmazást választotta.

Az IBM WebSphere Portal nagyvállalatokra, nagyobb intézményekre szabott portál megoldás, amely az egységes felhasználói élmény érdekében egyetlen felületen valósítja meg az alkalmazások, a tartalom, az üzleti folyamatok és a személyek kezelését. Könnyen adminisztrálható, a tartalom és a design elkülönítése miatt az arculatváltást, vagy akár a strukturális változásokat is egyszerűen megvalósíthatjuk benne. Lehetőséget nyújt igény szerinti statisztikai elemzések készítéséhez, a felhasználói regisztrációhoz és meglévő alkalmazások integrációjához. Az IBM Web Content Manager egy böngésző alapú alkalmazás, amellyel az intraneten, interneten és portál webhelyeken közzétenni kívánt üzleti tartalom létrehozása, karbantartása és megosztása egyszerűen és gyorsan kivitelezhető.

 

A projekt során a CNW feladata volt a portál struktúrájának, jogosultsági rendszerének megtervezése, teljes körű kivitelezése, a portál motor és tartalommenedzsment rendszer telepítése és a portál üzemeltetése. Az igények véglegesítésétől az éles indulásig mindössze 2 hónap telt el, ez idő alatt megtörtént a menü rendszer felépítése, a dokumentumtípusok meghatározása, mintadokumentumok elkészítése, és végül a designerektől kapott grafika implementálása. A portál jelenlegi állapotában a központi irányítószerv igényeit elégíti ki, de megkezdődtek az előkészítő munkák a háttérintézmények egyedi weboldalainak migrációjára. Az így elkészülő egységesített portál az intézménnyel és az egészségügyi ágazattal kapcsolatos közérdekű információk, hírek, sajtó anyagok, cikkek, pályázati anyagok, álláshirdetések egységes megjelenítését teszi lehetővé. A jövőbeli igények között szerepel a portál funkcióinak bővítése, valamint egy egységes intranet felület kialakítása, amely megrendelőnk és a vele összevont intézmények több száz munkatársának belső kommunikációját kívánja megkönnyíteni

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.