Hirdetés
. Hirdetés

Robot ölt embert Németországban

|

A Volkswagen gyárban egy 21 éves férfi vesztette életét.

Hirdetés

Az autógyártó kesseli gyárában az alvállalkozóként dolgozó férfi épp a robot telepítését végezte mikor a baleset megtörtént. A robot a férfi mellkasához csapódott és egy fémoszlophoz nyomta. Bár a mentők hamar kiérkeztek a fiatalember életét nem sikerült megmenteni.

Hirdetés

A gyár jelenleg vizsgálja a baleset körülményeit. Annyi biztos, hogy a telepen a robotok biztonsági rácsok mögött vannak, pontosan azért, hogy megelőzzék a balesetet. A szerencsétlenül járt férfi a szerelés miatt a ketrecen belül tartózkodott, míg kollégája kívülről segített neki.

A Volkswagen közleménye szerint a robot nem tartozott az „újgenerációs könnyű robotok családjába melyek az emberekkel együttműködve dolgoznak”, és nem tudnak róla, hogy bármilyen műszaki hibája lett volna.

 

A tragikus eset részben azért keltett komoly felzúdulást az interneten, mert elsőként a Financial Times újságírója, Sarah O’Connor számolt be róla, akinek neve kísértetiesen hasonlít a Terminátor filmek Sarah Connorjáéra. A nő Twitterét egyből elözönlötték a filmes utalások, amiket – mivel a filmeket nem látta – nem nagyon tudott hova tenni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.