Hirdetés
. Hirdetés

Robotok dolgoznak Ausztrália első teljesen automatizált farmján

|

Nem telik el sok év, és a technológia kiemeli a gazdákat a földekről.

Hirdetés

Az ausztrál Charles Sturt Egyetem (CSU) bejelentette, hogy egy "kéz nélküli" intelligens farmot tervez létrehozni, ahol robotok végzik majd az összes munkát. Emberi munkaerőre pedig nincs szükség.

A kihívás, az, hogy általunk elfogyasztott élelmiszerek többsége farmokról származik, és ahogy nő a népesség, úgy nő az élelmezéshez szükséges élelmiszer mennyisége is. Egy farm körül azonban rengeteg munkát kell elvégezni, és sok gazdálkodónak gondot okoz, hogy embereket találjon ezekre a feladatokra. A munkaerőhiány krónikus probléma a fejlett világ gazdaságaiban.

Az ötlet szerint robotok és mesterséges intelligencia segíthet a munkaerőhiány megszüntetésében, szó szerint átvéve azokat a munkákat, amelyeket korábban az emberek végeztek. A technológia segíthet a gazdáknak optimalizálni a műveleteiket, lehetővé téve számukra, hogy a lehető legtöbb élelmiszert termelhessék meg a földjeiken.

Hirdetés

"Nem telik el sok év, és a technológia kiemeli a gazdákat a földekről, és belemeríti őket a robotika, az automatizálás és a mesterséges intelligencia világába" - jósolta Richard Norton, a Food Agility kutatóközpont vezérigazgatója.

Az okos farm kifejlesztése arra szolgál, hogy megmutassák, mennyire segíthetnek ezek a technológiák a gazdáknak. A CSU és a Food Agility együttműködött a Global Digital Farm (GDF) létrehozásában. Az intelligens farmot a CSU Wagga Wagga kampuszán építik meg, és autonóm traktorokat, betakarítógépeket és más mezőgazdasági robotokat, valamint a gazdaságok irányítását segítő mesterséges intelligenciaprogramokat és egyebeket is tartalmaz majd.

A tervek szerint a GDF nem csupán azt hivatott bemutatni, hogyan nézhet ki egy intelligens farm. A CSU és a Food Agility arra szeretné használni, hogy megtanítsa az ausztrál gazdákat, hogyan használhatják ki a bemutatott technológia előnyeit.

"Ez az ambiciózus és egyedülálló projekt olyan kulcsfontosságú területeken fogja felvértezni az ausztrál munkaerőt tudással és technológiával, mint az adatelemzés, a térinformatikai térképezés, a távérzékelés, a gépi tanulás és a kiberbiztonság" - mondta Niall Blair, a CSU fenntartható élelmiszertermeléssel foglalkozó professzora.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.