Hirdetés
. Hirdetés

Rockenbauer alkalmazás

|

A közösség ereje és a legújabb technológiák segítik majd a turistautak rendben tartását.

Hirdetés

Megtartották a Természetjáró Túravezetők és Jelzésfestők első Országos Találkozóját a Madas László Erdészeti Erdei Iskolában, a visegrádi Mogyoró-hegyen. A hagyományteremtőnek szánt eseményen a workshopok mellett a szervezők beszámoltak arról a folyamatban lévő, az EU által támogatott projektről, aminek célja az Országos Kékkör fejlesztése.

Hirdetés

A projekt megvalósításának fontos eleme volt a Természetjárók Térinformatikai Rendszerének elkészítése, amely az egységes nyilvántartási és karbantartási folyamatokat támogató INTERMAP 6.0 nyitott szabványos szoftvertechnológiai és térinformatikai alapokon került megvalósításra.

A jelenleg tesztelés alatt álló rendszer az Országos Kékkör több mint 3000 kilométeres útvonalához kapcsolódik, de a tervek szerint a jövőben a jövőben a nemzeti turistaútvonal teljes, mintegy 24.000 km-es szakaszára ki kívánják terjeszteni.

A legkorszerűbb GPS technikával digitalizált útvonalak nagy segítséget jelentenek a szervezetnek, hogy koordinálni tudják a Kékkör megfelelő karbantartását.

 

A térinformatikai rendszerhez kapcsolódik az TTRmAPP mobilalkalmazás, ami egyelőre androidos készülékekre tölthető le, de hamarosan az iPhone tulajdonosok is használhatják majd. A program amellett, hogy megkönnyíti a túratervezést, és hasznos információt ad a felhasználóknak a szervezet munkáját is nagyban segíti.

Azzal, hogy a túrázók visszajelzéseket küldhetnek a rendszeren keresztül – mondjuk egy esetleges károkozásról, kidőlt fáról, vagy ha a víz elmosta a túraútvonal egy részét – lerövidül a reakcióidő, és az illetékes hatóságok hamarabb megtehetik a szükséges lépéseket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.