Hirdetés
. Hirdetés

Routertől a CRM-ig

|

1,6 milliárd forint európai uniós forrásból modernizálják a kormányzati telephelyek ICT-végberendezéseit.

Hirdetés

Jövő év tavaszáig újabb jelentős fejlesztéseket hajtanak végre a kormányzat infokommunikációs eszközparkjában. A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által irányított, 100 százalékban az Európai Unió által finanszírozott projekt (EKOP 2.2.4) értéke 1,6 milliárd forint. Az eszközpark cseréje magában foglalja a hálózati berendezések modernizációját, az elérési hálózat sávszélesség-növelésének lehetőségét, valamint a távközlési szolgáltatásokat támogató rendszerek funkcionális fejlesztését. Ezek együttesen járulnak hozzá a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat (NTG) jobb kihasználásához, illetve az ICT-célokra fordított kiadások csökkentéséhez.

A közel 3100 végpontot kiszolgáló, az MVM  hálózatára alapuló NTG 2011-ben épült ki; azóta helyettesíti a korábbi, közel 2600 intézményi végpontot ellátó, piaci szereplők szolgáltatásaira épülő Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot (EKG).

A hálózati eszközök korszerűsítése az alábbi nagyobb eszközcsoportokra terjed ki: új hálózati berendezések a budapesti központi telephelyekre; határvédelmi rendszer (HVR) nagykapacitású gerincbővítés; a kormányablakok modernizációja; a redundáns kapcsolatok kialakítására alkalmas hálózati eszközök a Legfőbb Ügyészségnek; új hálózati eszközök a járási hivatalokba és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez. A fejlesztések egy része már megtörtént, a projekt 2014. március 31-én zárul.

Az eszközfejlesztéseken kívül a távközlés-támogató rendszereket is újrahangolják, továbbfejlesztik. Olyan egységes, a NISZ Zrt. valamennyi üzleti ügyfelét és szolgáltatását menedzselő BSS/CRM rendszert alakítanak ki, amely elsősorban a termékmenedzsment és az értékesítés, másodsorban a kapcsolódó vállalati gazdálkodás mindennapi működését támogatja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.