Hirdetés
. Hirdetés

Saját felhő saját kézben az Iomegától

|

Olcsó, KKV-szintű, saját üzemeltetésű felhőmegoldással rukkolt elő az Iomega. A rendszer személyes adat- és számítási felhők kiépítésére is alkalmas.

Hirdetés

Az új, Iomega Personal Cloud rendszerrel működő NAS-ok személyes adat- vagy számítási felhő kiépítésére adnak lehetőséget, különösebb szakértelem nélkül is.

 

 

Az EMC leányvállalataként működő Iomega Corporation ma jelentette be új, kisvállalati és fogyasztói piacra szánt adatvédelmi és távoli hozzáférési megoldása, az Iomega Personal Cloud piacra vezetését. A gyártó szerint a technológia révén egyszerűen és további költségek nélkül kézben tartható a személyes cloud-rendszer (adatfelhő-rendszer vagy feldolgozási felhő).

 

A legtöbb nyilvános és saját cloud-alkalmazástól eltérően a Personal Cloud esetében maga a hardver, így a tartalom és az elérés ellenőrzése is a felhasználó kezében marad. Az új, Personal Cloud rendszerben működő modellek az eddigi Iomega NAS-ok képességeit viszik tovább, amelyekben a Linux alapú szoftver és a számítógépre telepíthető kliens alkalmazás lehetővé teszi, hogy egymástól távol dolgozó munkatársak úgy osszanak meg erőforrásokat, mintha egyazon irodában tevékenykednének.

 

Jonathan Huberman, az Iomega elnöke szerint: ?A cloud-technológiában világelsőnek számító EMC szakértelmére építve következő generációs NAS-eszközeinket bárhol, bármikor használható cloud-kiszolgálókká alakítottuk. Emellett legalább két NAS-terméket megvásárolva távolról biztonsági mentés készíthető a telephelyen található adatokról, ami fantasztikus katasztrófa-helyreállási lehetőséget kínál a kisvállalatok vagy az egyéni felhasználók számára, mégpedig könnyedén megvalósítható és gazdaságos módon. " Huberman szerint terméküknek jelenleg nincs versenytársa a piacon. 

Az Iomega Personal Cloud e hónap elejétől lesz kapható az egész világon: ekkor jelenik meg aaz új egymeghajtós Iomega Home Media Network Hard Drive Cloud Edition is. Az Iomega Personal Cloud megtalálható lesz a februárban megjelenő új Iomega TV with Boxee eszközökben is.

Benjamin S. Woo, az IDC WW Storage Systems program alelnöke szerint az Iomega Personal Cloud kiemelkedő termék, emellett ?a Personal Cloud funkcionalitása segíteni fogja az ennek a szegmensnek szánt NAS-termékek elterjedését, a piac bővülését."

A gyártó kiemeli az egyszerű kezelőfelületet, melynek beállításához és használatához semmilyen informatikai szakértelemre nincs szükség. Minden, a rendszerbe meghívott felhasználó kap egy e-mailt egy hivatkozással és egy engedélyezőkóddal. Ezzel automatikusan telepíthető az Iomega Storage Manager, ami létrehoz egy (valamilyen meghajtó betűvel jelölt) megosztott meghajtót az íróasztalfelületen. A meghajtó betűjelére kattintva a felhasználó azonnal eléri a Personal Cloudot.

Kiemeli még a bejelentés a készülékek alacsony árát és azt, hogy az eszközök drága IT-felügyelet nélkül üzemeltethetők. A felhasználók úgy szinkronizálhatják a fájlokat, mintha egyetlen helyi hálózatot használnának, több NAS összekötésével pedig megoldható az internetes távoli mentés is.

Az üzleti felhasználók megnézhetik és szerkeszthetik a dokumentumokat (táblázatok, bemutatók vagy szövegszerkesztő-dokumentumok), így a földrajzilag egymástól távol lévő kollégák valós időben dolgozhatnak együtt. Az otthoni használók azonnal megoszthatják egymással fényképeiket, videó- és más digitális állományaikat. A nagy fájlok kezelése is helyi hálózatos módszerekkel, egérvontatással zajlik.

Biztonságos bejelentkezés és 128 bites AES-titkosítás védi az adatokat, miközben azok továbbításra kerülnek az Interneten.

Az új Iomega Home Media Network Hard Drive Cloud Edition az egész világon kapható lesz még ebben a hónapban: az 1 terabájtos modell ára 170 dollár, a 2 terabájtosé 230 dollár lesz (az Amerikai Egyesült Államokban érvényes ajánlott fogyasztói árak).


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.