Hirdetés
. Hirdetés

Saját képmegosztót indíthat a Twitter

|

A mikroblog-szolgáltatás szóvivője nem cáfolta a Techcrunch értesüléseit.

Hirdetés

A Techcrunch újságírójának nyilatkozó névtelenséget kérő informátorok elmondása szerint hamarosan elindíthatja a saját képmegosztó szolgáltatását a Twitter, amely direkt konkurenciát jelenthet az olyan külső szolgáltatásoknak, mint a Twitpic, az Yfrog, az Instagram, vagy éppen a Flickr.

 

 



A hírek szerint mindezt a Twitter hivatalosan a Kaliforniában tartott D9 konferencián jelentheti be, ahol Dick Costolo, a mikroblog vezérigazgatója szerdán tart beszédet. A szolgáltatás a gyanú szerint a twimg.com weboldalon kaphat helyet, amely domain nevet még 2010 júliusában jegyezte be a Twitter a whois.com adatbázisa szerint.

A lépéssel a Twitter egy újabb külső szolgáltatást terelne be házon belülre. A mikroblog szolgáltatás üzemeltetői ugyanis az utóbbi hónapokban aggodalmukat fejezték ki a rájuk épülő külső alkalmazások és megoldások miatt, amelyek a Twitter hátán sikerrel kapaszkodtak fel. Ennek a profil takarításnak első lépéseként felvásárolták a Tweetdeck brit céget, amely népszerű klienseiről vált híressé, most pedig a képmegosztáson a sor, amely szintén hivatalos szolgáltatást kaphat, és ahol a Twitter vélhetőleg elhelyezi majd a saját hirdetéseit. Sőt ez minden bizonnyal így is lesz, ha végül a twimg.com indulásáról szóló hírek igaznak bizonyulnak majd, a mikroblog szolgáltatás ugyanis folyamatosan keresi annak a módját, hogy népszerűségét miként tudná bevételé generálni.

A Mashable megkeresésére a Twitter szóvivője nem kívánta kommentálni az értesüléseket, így egyértelműen nem cáfolta a képmegosztó indulását sem.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.