Hirdetés
. Hirdetés

Scott Thompson lehet a Yahoo új vezérigazgatója

|

A szakemberek szerint a PayPal elnöki székét a Yahoo vezérigazgatói pozíciójáért elhagyó menedzsernek alaposan át kell alakítania az évek óta gyengén teljesítő vállalatot.

Hirdetés

Scott Thompson lehet az új Yahoo-CEO
Scott Thompson lehet az új Yahoo-CEO

Kaya Swisher, az All ThingsD befolyásos bloggere szerint Scott Thompson, a PayPal jelenlegi elnöke veheti át a Yahoo vezérigazgatói posztját. A vállalat hónapok óta keresi Carolt Bartz utódját; a korábbi CEO-nak még szeptemberben mondott fel az igazgatótanács. Az internetes óriás komoly financiális és szervezeti problémákkal küszködik; a közelmúltban a cég eladása is szóba került.

Thompson rendkívül elismert szakembernek számít: nem csoda, hiszen a PayPal évek óta az eBay-csoport egyik legjobban teljesítő tagja. A menedzsernek minden eredménye és tapasztalata ellenére is fel kell kötnie a felkötnivalóját, ha vállalja, hogy az elmúlt évek gyenge szereplését követően újra meghatározó, növekedésre képes és markáns arculattal rendelkező vállalattá teszi a Yahoot.

Larry Dignan, a ZDNet.com publicistája szerint Thompsonnak a következő szempontok figyelembevételével kell kialakítania a vállalat hosszú távú stratégiáját:

1. Relevancia:

A Yahoo jelentős látogatószámmal és felhasználói bázissal dicsekedhet, ám sokan úgy vélik, hogy az általa kínált tartalmak és szolgáltatások kiábrándítóan unalmasak. Éppen ezért az új CEO kiemelt feladatai közé tartozhat a cég szolgáltatás- és termékportfóliójának átalakítása, modernizációja.

2. Technológiai fejlesztések:

Bartz minden hibája ellenére sokat tett azért, hogy technológiai szempontból ésszerűsítse a Yahoo működését. A volt vezérigazgató nevéhez fűződik a cég integrált belső cloudhálózatának és a működést segítő big data-rendszereknek a felállítása. A szakíró szerint valószínű, hogy utódja is nagy hangsúlyt fektet majd az infrastrukturális fejlesztésekre, amelyek a médiaportfolió megújítása szempontjából is kiemelten fontosak lehetnek.

3. Arculat:

A Yahoo-t megalapítása óta a klasszikus internetes médiacégek között tartják számon. Az imidzse sokat kopott az utóbbi években - Thompsonra vár a feladat, hogy okos fejlesztések és szolgáltatások révén újra vonzóvá tegye a márkát a hype-érzékeny felhasználók körében.

4.Tartalom:

Az elmúlt években a Yahoo jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy tartalmi szempontból valódi konkurenciát támaszthasson a nagy ellenlábas AOL-nak. Kérdés, hogy az új CEO képes lesz-e arra, hogy folytassa ezt a megkezdett stratégiát.

5. Munkavállalói morál:

Thompson egy igazi technokrata. Dingan szerint nagy kérdés, hogy a HR-menedzsment terén tapasztalatlan új vezető képes lesz-e felrázni az elmúlt évek viharai által megtépázott stábot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.