Jelentősen felgyorsul a Chrome böngésző

|

Lecseréli böngészőjének tömörítő algoritmusát a Google. Az új kód felgyorsítja az oldalak letöltését, és csökkenti a energiafelhasználást.

Nemsokára látványosan felgyorsul a Chrome, a Google mérnökei ugyanis befejezték új tömörítési algoritmusuk fejlesztését, amely jóval hatékonyabb, mint a jelenlegi -- a különbség elérheti akár a 26 százalékot is! Mindezt a Chrome fejlesztője, Ilya Grigorik adta hírül blogján, büszkén jelentve, hogy az új tömörítő bevetésre kész, és hamarosan megjelenik a Chrome-ban.

A nyílt forráskódú új algoritmust Brotlinak hívják, ami egyébként a fonottkalács svájci neve, és a Zopflit váltja le, ami szintén egy svájci pékárúról, egy zsömleféleségről kapta a nevét. A Google szerint a Brotli nem csak az oldalakat hozza be gyorsabban, mint elődje, de kevesebbet is fogyaszt, úgyhogy még vonzóbbá teheti a Chrome-t.

A Google böngészője idáig is a gyorsak közé számított, és sokan épp e tulajdonsága miatt választották. De most a Microsoft Edge és a Vivaldi személyében veszélyes új ellenfelek jelentek meg a porondon, úgyhogy a Chrome-nak rá kell kapcsolnia, ha a jövőben is meg akarja őrizni pozícióit.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!