Hirdetés
. Hirdetés

Segítőkészebb lesz a Google Sheets

|

Pár olyan automatikus kiegészítő funkciót állítottak üzembe, ami kifejezetten megkönnyíthet néhány folyamatot a Google Sheets használata közben.

Hirdetés

Az automatikus szövegkiegészítés egy ideje már működik a legtöbb szövegszerkesztőnél, ráadásul egyre több helyen elérhető. A Google pár napja bejelentette, hogy a Google Sheets, azaz a saját táblázatkezelőjük ezekhez hasonló automatikus kiegészítő lehetőségekkel lesz gazdagabb, amik megspórolhatnak egy csomó munkát, melyeket eddig manuálisan kellett elvégeznie az embernek. 

Hirdetés

A Smart Fill funkció képes lesz adatokat beilleszteni adott cellákba, mindezt úgy, hogy elemzi a táblázat egyéb elemeit. Gyakorlatban ezt úgy kell elképzelni, hogy például egy körlevél készítésnél nem kell minden címzett nevét újra beírjuk a levél bizonyos pontjaira, mivel a Smart Fill elemzi a korábban bevitt neveket és felajánl egy lehetőséget, amivel automatikusan beilleszthetjük a kívánt adatokat.

A Microsoft Excell is kísérletezik hasonló elemző mesterséges intelligenciák bevezetésével, de azokat még nem sikerült ilyen szintre fejleszteni. Azt is fontos megjegyezni, hogy egyelőre még a Google sem áll készen a fejlesztéssel; a funkciót valamikor az év későbbi részében tervezik a nagyközönség rendelkezésére bocsátani.

A második ilyen funkció az Auto Cleanup, mely abban lehet az ember segítségére, hogy egy nagy adatbázisban megtalálja, és szükség esetén eltávolítsa a duplikált információkat, vagy éppen a formátum-béli hibákat. A funkció elemzi a táblázatot és ajánlásokat tesz, hogy mi az amivel gond lehet, az ember pedig ezek közül kiválaszthatja, hogy melyiket szeretné valóban átszerkeszteni.

Egy említésre érdemes funkció még a Connected Sheets, ami összekapcsolja a Google Sheetset a BigQuery adatbankkal, így az képes nagyon részletes elemzéseket is végrehajtani, ráadásul úgy, hogy ahhoz a felhasználónak nincs szüksége olyan programozási nyelvek ismeretére, amik korábban szükségesek voltak ilyen jellegű műveletekhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.