Hirdetés
. Hirdetés

Senkit nem érdekel a 3D

|

Mivel nincs kereslet a 3D-s anyagok iránt, a BBC lemondta a tervezett adásait.

Hirdetés

Mivel Nagy-Britanniában sem mutatkozik érdeklődés a 3D-s tartalmak iránt, ezért a BBC úgy döntött, hogy a már eltervezett programjaival együtt az egész 3D-s témát három évig szünetelteti. Minderre azután került sor, hogy a BBC 3D-ért felelős vezetője is bevallotta egy interjúban, egyszerűen nincs piaca a technológiának. 

A BBC 3D-s programjai 2011. végén kezdődtek el, amikor is számos eseményt és főműsort kezdtek 3D-ben is sugározni. Bár állítólag csak a briteknél 1,5 millió háztartásban van 3D-s tévé, az olimpiát még feleennyi készüléken sem nézték, és ez még mindig jónak számított. A többi műsort a potencionális nézők jellemzően 5 százaléka volt hajlandó megtekinteni, és ez a karácsonyi szezonban sem lett jobb. 

Az utolsó próbálkozás a Doctor Who egy különrésze lesz, amelyet idén novemberben vetítenek le 3D-ben. A BBC utána a szünetet látja ésszerű megoldásnak, illetve a kivárást, amíg a gazdasági nehézségek mérséklődnek a régióban. 

Nem csak a BBC szenvedi meg egyébként a 3D népszerűtlenségét, korábban már az ESPN is feladta a technológiát. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.