Hirdetés
. Hirdetés

Sharp LCD-tévék a CeBIT-en

|

A Sharp két új, 132 és 117 centiméteres képátlóval rendelkező felsőkategóriás LCD televíziót is bemutatott.

Hirdetés

A két új modell full-HD felbontással, beépített HDTV vevőegységgel és 160 GB tárolókapacitású merevlemezzel rendelkezik. A 4 milliszekundumos válaszidő és a HDTV vevőegységek 15000:1-es dinamikus kontrasztaránnyal és 100 Hz-es képminőség-javító technológiával párosulnak. Az új, 1920×1080 pixeles felbontású AQUOS LC-46HD1E és LC-52HD1E televíziókon a HDTV műsorok 1080p minőségben élvezhetőek. A nagyformátumú laposképernyős készülékek paneljeit a Sharp 2006 augusztusában megnyitott kameyamai üzemében szerelik össze.

A Sharp megjelenítőin a mozgóképek elmosódását interpoláció révén megduplázott, 100 Hz-es képfrissítési frekvencia alkalmazásával csökkentik. Az LCD készülékek mindig különálló képeket jelentenek meg, a képek váltogatásának szokásos sebessége 50 Hz, ami nem nyújt százszázalékosan éles látványt az emberi szem számára. Ennek elkerülése érdekében az állóképek számát megduplázták, azaz a képfrissítést 50 Hz-ről 100 Hz-re növelték. A technológia interpolációt használ a két eredeti kép közötti "közbenső kép" kiszámításhoz. A két eredeti képkocka megjelenítése között eltelt idő kitöltésével a mozgókép remegésmentes lesz. A kivetítet mozgások gyorsan pásztázó kamera, vagy sportműsorok esetén is élesek és ragyogó színűek maradnak.

lc-52xd1e.jpg

A kijelzők jól elkülönülő színeket és éles kontrasztot produkálnak, köszönhetően az 15000:1-es dinamikus kontraszt aránynak (3000:1-es statikus kontraszt arány mellett). A Sharp újonnan kifejlesztett, több hullámhosszt alkalmazó háttérvilágítási technológiája segítségével az NTSC színspektrum 95 százalékát képesek megjeleníteni (hasonlóan a PAL jelek estén is). Ez például a valósághű bőrszíntónusok megjelenítésének szempontjából érdekes. A képek fényessége automatikusan beállítódik a környezet világításának megfelelően (Optical Picture Control - OPC), tehát amellett, hogy a lehetőségekhez képest ideális képminőséget kapunk, még az energiafelhasználást is a lehető legalacsonyabbra csökkenthetjük.

Négy különböző integrált vevőegységgel (DVB-C, DVB-S, DVB-T és analóg TV) gyártott AQUOS LCD zászlóshajók USB interfésszel is rendelkeznek, lehetővé téve kamerák vagy USB-kulcsok közvetlen csatlakoztatását. A két HDMI formátumú digitális bemenet mellett a HD1E televízió számos egyéb audio- és videointerfészt is kínál. A digitális erősítővel támogatott 2×7,5 wattos hangsugárzók és a 15 wattos mélysugárzó mozi jellegű hangzásvilágot produkálnak Virtual Dolby Surround minőségben. A tisztább beszédhangok kiemeléséről a Clear Voice funkció gondoskodik, míg az Automatic Volume Control (AVC) funkció önműködően lecsökkenti a hangerőt a filmeket megszakító, gyakran hangos reklámok alatt. Amennyiben a HD1E készüléket külső hangrendszerre kapcsoljuk, a beépített hangsugárzók kompletten lecsatlakoztathatók.

A 4:3-as képarányú LCD-televíziók három különféle kivitelben készülnek: fényes lakkfekete, fehér tejüveg és matt ezüst színekben. A Sharp szándékai szerint az LC-S5E készülékek ideális választásnak bizonyulhatnak a fiatalok számára, illetve hálószobákba és irodákba. Annak ellenére, hogy a trendek a nagyképernyős televíziók irányába mutatnak, nem mindig van elegendő hely az óriás házimozi megjelenítők számára. Az LC-20S5E-BK, a 20S5E-WH és az LC-20S5E-GY modellek azoknak kínálnak alternatívát, akik kedvelik a modern LCD technológiával készült, keskeny, kis helyigényű, elegáns televíziókat.

lc-20s5ebk.jpg

A hangsugárzók a készülék alján található trapéz alakú részen kaptak helyet, amely keskeny, matt ezüstszínű, dekoratív csíkkal díszített burkolattal rejti el az S5E modell beépített hangrendszerét. A készülék belső tudása is említést érdemel: az új modellek 500:1-es kontrasztaránya és 430 cd/m2-es fényessége azt bizonyítja, hogy az élénk színek és az éles kontrasztok még a másodkategóriás, kisebb modelleknél is elérhetők. A nagy tévékészülékkel is összemérhető, 170 fokos láthatósági tartomány biztosítja, hogy éles szögből is élvezhetőek maradnak a megjelenített képek.

A Sharp új modelljei házimozi-felhasználáshoz is megfelelnek: a két SCART bemenet és a PC csatlakozó lehetőséget nyújt számítógépek, laptopok, vagy hagyományos videó- és DVD-lejátszók csatlakoztatására. A Sharp okos televíziós funkciókkal igyekszik élvezetesebbé tenni a televíziózást - a beépített szöveges menü és a legfrissebb hírek például egyetlen gombnyomásra előhozhatóak. A Hotel mód lehetővé teszi, hogy bizonyos funkciók ne legyenek elérhetőek a menüből, és rögzíti a tévékészülék maximális hangerejét is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.