Hirdetés
. Hirdetés

Sharp PG-D2710X projektor teszt

|

Vége a sárgászöldek korának, a Sharp prezentációs és oktatási projektora kiváló színeket biztosít.

Hirdetés

 A Sharp általános használatra szánja PG-D2710X vetítőjét, amely méreteit tekintve mintegy ötödével kisebb, mint kategóriájában az azonos teljesítményű, 2700 ANSI Lumen fényerejű modellek. A DLP rendszerű készülék hat szegmensű színtárcsával operál, a színbeállító rendszer  minden szegmensben lehetővé teszi a finomhangolást. Kevesebb, mint három kilogrammos tömegével könnyen hordozható, a gyakori szállítást biztonságosabbá teszi a beépített, elcsúsztatható lencsevédő.

 

A készülék zajszintje valamivel átlag alatti és mentes a magas felhangoktól, így jóval csendesebb, mint a legtöbb hasonló teljesítményű készülék. Ahogy más BrilliantColor modelleknél, így itt is több üzemmódot használhatunk, köztük film, sRGB és Game sablonokkal.

A legkisebb fényerőt sRGB módban adja a rendszer, míg a névleges értéket a Presentation sablonnal közelíti meg leginkább.

A hat szegmensű tárcsának köszönhetően a színvisszaadás egy nagyságrenddel pontosabb, mint az alsó, négyszegmensű tárcsával dolgozó modelleknél, egyáltalán nem kell tartanunk az ?elzöldesedő" sárgáktól. Mint minden DLP modellnél, itt is kiváló valódi kontraszttal találkozunk és a kép részletessége is jó, a digitális trapéztorzítás ellenére is. Nem teljesen egyenletes (uniform) azonban a fényeloszlás, a jobb alsó sarok egy kis mértékben jobban megvilágított.

Hozzávetőlegesen mintegy 3,8 méterről érhetünk el 2,5 méteres képátlót, a zoom és a fókusz manuálisan állítható. Az ECO mód mintegy harmadával veszi vissza a fényerőt, de dupla lámpa élettartamot biztosít, ha lehet, akkor megéri használni. Sajnos hivatalos lámpa ár-információ nem áll rendelkezésre. A készülék opcionális szemüveggel és kompatibilis PC jelforrásból 3D vetítésre is használható.

Kis vagy közepes előadótermekben biztosít átlag feletti színminőségű prezentációs lehetőséget a Sharp PG-D2710X, amely - ha nem is házimozi szinten - de oktatási vonalon videovetítésre is alkalmas.

 


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.