Hirdetés
. Hirdetés

Sikeres sport és e-sport konferencia

|

Tudományos kutatások erősítik meg a videojátékok és e-sportok hasznosságát a fiatalok képességeinek fejlesztésében.

Hirdetés

Hirdetés

A robbanásszerűen terjedő e-sportok tanulhatnak a hagyományos sportok több mint 100 éves történelméből. Az első e-sport és sport konferencia többek között e két világ összefonódásáról, valamint az ágazatok összehasonlításáról és a kölcsönös tanulási folyamatok szólt. A felszólalók szerint vérfrissítést hozhat az online és technikai kultúrával való találkozás a hagyományos sportok világába.

Az MTK Budapest elnöke, Deutsch Tamás beszédében kifejtette, hogy a V4-es versenyre megszavazott 2 milliárdos támogatás egy remek kezdet, az állam ugyanis mindenképpen szeretné a hazai e-sport fejlődését, és még több tőkére lenne szükség a további növekedés érdekében. A digitalizáció szerinte nem az e-sportok bevonásával indult el, mivel egy ideje a technológiák bevonása már jelen van a sportok világában is, illetve a Digitális Jólét Program egyértelmű részét képezi az elektronikus sportok fellendítése és a sportokkal való kapcsolat kiépítése.

További érdekességek a konferenciáról az Esport1 portálon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.