Hirdetés
. Hirdetés

Sikerrel tesztelte az LTE-rendszert a Vodafone

|

A szolgáltató szerint Magyarországon is rendelkezésére áll a negyedik generációs mobilinternet bevezetéséhez és kereskedelmi elindításához szükséges a technológia háttér.

Hirdetés

A Vodafone Csoport LTE-tesztjének második szakasza is sikerrel zárult. A Vodafone Magyarország az idén és 2012-ben ennek ellenére még nem az új generációs megoldások bevezetésére, hanem a márciusban meghirdetett hálózatmodernizációs programjára koncentrál.

A cég közleménye szerint jövőre megduplázódik a Vodafone mobilinternet sebessége: a tervek szerint elméleti 14,4 Mbit/sec adatletöltési és 5,2 Mbit/sec adatfeltöltési sebességgel lehet majd a mobilinterneten szörfözni. A beruházás eredményeképpen hazánk szinte minden lakosa számára elérhető lesz a Vodafone mobilinternetes hálózata.
 
A Vodafone Csoport LTE-tesztje 2009 januárjában indult Budapesten a Nyugati Pályaudvar, a Westend City Center és Újlipótváros térségében, hat bázisállomással. A leányvállalatain és partnerein keresztül összesen 65 országban jelenlevő nemzetközi vállalatcsoport hazánk mellett csak Németországot, Spanyolországot és az Egyesült Államokat választotta ki a negyedik generációs mobiltechnológia tesztelésére.
 
Döbrőssy Gábor, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta: „A kilencvenkilenc százalékos országos lakossági mobilinternet-lefedettség megteremtése mellett már a nemrégiben elkezdett hálózatfejlesztésünknek is az volt a másik fontos célja, hogy lehetővé tegye az LTE, a negyedik generációs mobilnet mihamarabbi bevezetését. A most zárult teszt azt bizonyítja, hogy rendelkezésünkre áll az a technológiai háttér, ami ahhoz szükséges, hogy még gyorsabb és jobb minőségű mobilinternetet nyújtsunk az okostelefonok, táblagépek, notebook-ok és asztali számítógépek tulajdonosainak."
 
A tesztelés harmadik szakasza június-júliusban zajlik majd ugyancsak Budapesten. Ekkor az LTE TDD (Long Term Evolution Time Division Duplex) technológia működését fogják alaposabban megvizsgálni a mobilszolgáltató mérnökei.  Az LTE TDD esetében ugyanazon a csatornán, időben szinkronizáltan történik a fel- és a letöltés is, ami nemcsak a különösen nagy adatforgalommal járó internetes szolgáltatások használatara alkalmasabb, hanem a rendelkezésre álló spektrumtartománnyal és erőforrásokkal is hatékonyabban gazdálkodik.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.