Hirdetés
. Hirdetés

Sikoltozik a lopott telefon

|

Az új szolgáltatást igénybe vevők mobilja visítani kezd, ha bejelentik, hogy ellopták a készüléket. A lárma SIM-kártya kivétele után is folytatódik.

Hirdetés

A brit központú Remote XT egy olyan lopásellenes technológiát fejlesztett ki, mely erőteljes sípolással jelzi, hogy az adott szolgáltatással rendelkező telefont ellopták. A rendszer működése egyszerű: a bűncselekmény elkövetése után az alkalmazással felvértezett telefont a gazdájának nincs más dolga, csak be kell jelentenie a lopást.

A cég egy távoli biztonsági parancsot küld a telefonra, mely azonnal kitörli a telefon memóriájából az összes tárolt adatot. A távoli utasítás hatására a telefon elkezd sikítani, ami még azután is folytatódik, hogy a tolvaj kiveszi a telefonból a SIM kártyát. Ezáltal a telefon használhatatlanná válik, a tolvaj nem tudja értékesíteni. Az ügyfél adatait a Remote XT szerverén is tárolják, így egy újonnan vásárolt telefonra a tulajdonos le tudja tölteni a törölt adatok másolatát.

Nagy-Britanniában komoly gondot jelentenek a mobiltelefonokkla kapcsolatos bűncselekmények, az elmúlt években 190 százalékkal növekedett a telefonlopások száma. A rendőrség ezért üdvözli minden olyan technológia megjelenését, ami egy kicsit visszafogja a tolvajokat. A technológia egyelőre csak a brit piacon érhető el, de nagy valószínűséggel egy ilyen szolgáltatás nagyon hamar az amerikai kontinensen is elterjed.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.