Hirdetés
. Hirdetés

Filmes workshop indul a Mafilm stúdióban

|

Egyre népszerűbbé válik a világon a DSLR, az SLT és a MILC gépekkel történő filmezés. A Mafilm stúdióiban pedig ezt a hullámot meglovagolandó és a felhasználókat segítendő hamarosan Sony workshopok indulnak.

Hirdetés

A digitális fényképezőgépek filmes területén növekvő népszerűségére jelentős hatást gyakorol a gépek nagy méretű szenzorjainak és a mozifilmes kamerák árcédulájához képest vékonyabb költsége. A piacon megjelenő legújabb eszközök érzékelőinek mérete nagyon közel került a Hollywoodban használt APRI kamerák filmkapujához, ezért nem véletlen, hogy a háttérelmosási hatás és a perspektíva is nagyon hasonló.

Sok Sony Alfa SLT tulaj nem is tudja, hogy milyen kincs birtokosa. Ezek a kamerák egy hozzáértő kezében és megfelelő szemlélet mellett képesek arra, hogy akár egyedül is kiváltsák egy majdnem teljes kamerastáb munkáját. Az SLT videó workshop célja ezért pont az, hogy felhívja a figyelmet a fent említett eszköz képességeire, valamint az, hogy ezáltal fellendítse a magyar amatőr filmes életet, és kedvet csináljon a kameratulajdonosoknak a filmezéshez.

 

 


A Workshop ideje alatt a szervezők a Mafilm egyik stúdióját veszik birtokukba. Itt a résztvevők nagytapasztalatú filmes szakemberek közbenjárásával amellett, hogy bepillantást nyerhetnek a filmkészités rejtelmeibe, még részt is vehetnek a forgatáson.

 


A résztvevők mindegyike egy Sony SLT-A65-ös vagy Sony SLT-A77-es kamerát kap, majd a vezető operatőr irányításával beállítják a jeleneteket. Minden jelenet három kameraállásban kerül rögzítésre. A kameraállások más plánt, azaz képkivágást és látószöget vesznek fel. A jelenetek után a résztvevők egy másik kamera mögé állnak, így mindenki minden forgatási szituációban kipróbálhatja magát.

Az Alfa rendszer minden optikája 11 mm-től 400 mm-ig (még a 300/f2,8-as optika is!) szerepet kap a jelenetek rögzítésében.

 

 

A workshop díja 30 000 Ft, az első 15 jelentkezőnek pedig ennek a fele, vagyis 15 000 Ft, mely tartalmazza az ebédet, és a filmgyár területén történő idegenvezetést is.

A programban szereplő témák:
- videoformátumok,
- kameramozgatás és stabilizáció,
- optikák,
- fókusz,
- éjszakai jelenet bevilágítása.

Időpont: május 10. , 9:00-18:00 – Fóti Filmgyár. Jelentkezni a foto.hu@eu.sony.com e-mail címen lehet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.