Hirdetés
. Hirdetés

Sötét titkok a céges e-mail fiókban?

|

Ahogy a munkaadó sok esetben elvből szabályozza alkalmazottai munkahelyi internet használatát, úgy ajánlatos ugyanezt tenni az e-mail forgalom kapcsán is. Mégis mit jelent mindez?

Hirdetés

Torsten Braner, az e|n|w|c Natlacen Walderdorff Cancola nemzetközi ügyvédi iroda jogásza szerint eltekintve attól a problémától, hogy a munkavállalók „privát kommunikációs ügyeinek" munkaidőben való intézése rendkívül időigényes és a munkavégzés rovására mehet, könnyedén továbbíthatók - gyakran a vezetőség és a többi érintett tudta nélkül - szándékosan vagy gondatlanul bizalmas céges, de akár ügyféladatok is. Viszont, ha bizalmas információ nem is szivárog ki, a céges fiókon keresztül küldött privát e-maillel legtöbb esetben a cég a domain-jének (xy@cég_domainneve.hu) valamint a hivatalos, automatikusan beillesztett aláírásnak köszönhetően egyértelműen azonosíthatóvá válik, így akár a vállalat hírneve is sérülhet, különösen akkor, ha a levelek kifogásolható tartalmakat vagy csatolt fájlokat tartalmaznak. 

Mi lehet erre a megoldás? Mit várhat el egy munkahely a céges e-mailek kapcsán? A Computerwolrd cikkéből minden kiderül, kattints ide!

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.