Hirdetés
. Hirdetés

Sparc szuperfürtöket állít csatasorba az Oracle

|

Beindul az Oracle hardver üzletága, a cég teljes mellszélességgel kiáll az előrecsomagolt megoldások mellett.

Hirdetés

Újbóli erőfeszítést tett az Oracle, hogy feltámassza a Sun hardver üzletágát. Nagy teljesítményű, fürtözött adatbázis kiszolgálót jelentettek be, ami elég erős lehet ahhoz, hogy következő lépésre kényszerítse a HP-t és az IBM-et.

A Sparc Supercluster névre hallgató rendszer több tucat rack kiszolgálót foglalhat magában, melyek az Oracle nemrégiben megjelent 16 magos Sparc T3 processzorára épülnek. A fürtözéshez nagy teljesítményű InfiniBand kapcsolat adja a sávszélességet és segít az Oracle Real Application Clusters szoftvere és a Sun FlashFire is.

A terméket olyan ügyfeleknek szánják, akik nagyon nagy méretű, nagy teljesítményű adatbázisukat skálázható Unix fürtön szeretnék futtatni. Elkezdheti az ügyfél akár egyetlen géppel, majd lényegében annyi gépre terjesztheti ki a rendszert a későbbiek során, ahányra csak szükséges.

Ugyanezen alkalommal jelentették be az Exalogic Elastic Cloud új változatát is. A termék kiszolgálók és middleware-k gyűjteménye, mely előrecsomagolt felhő megoldásként (cloud in a box) adható el. Az előző, szeptemberben bemutatott változat Intel Xeon processzorokra épült, a jelenlegi lesz az első, mely az Oracle saját Sparc T3 CPU-in fut.

Egyelőre semmilyen ár és határidő nem ismert, de az Oracle már most is úgy emlegeti a Sparc Superclustert, mint ami biztosítja számára az első helyet teljesítményben, eltávolítva onnan az IBM Power 780-as rendszerét. Azóta elkészültek tranzakciós teljesítménytesztek és valóban, az Oracle 108 kiszolgálóból és 30 TB háttértár területből álló konfigurációja háromszor akkora teljesítményt nyújtott, mint az IBM Power 780 rendszere.

Az IBM nyilatkozatában egy szóvivő szerint az Oracle hihetetlen teljesítményű rendszert kötött össze, ám az csak a benchmark kedvéért készült, a gyakorlatban használhatatlan.

Megszenvedte az Oracle (Suntól örökölt) hardver üzletága az akvizíciót kísérő hosszas egyezkedéseket. Az Oracle kezdeti kételyei eloszlottak és most egy 5 éves útvonaltervvel rendelkezik a cég, meglehetősen eltökélten viszi tovább a Sparc hardvereket. Az Oracle stratégiája, hogy nagy, előre konfigurált rendszereket ad el, mint az Exalogic Elastic Cloud és az Exadata Database Machine. Ezek az Oracle filozófiája értelmében jobbak, mint a házilag összeállított rendszerek, könnyebb telepíteni őket és teljesítményük is jobb.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.