Hirdetés
. Hirdetés

Spóroljon duplex nyomtatással, de pontosan mennyit is?

|

Kímélheti környezetét és pénzt takaríthat meg, kalkulátorunkkal pontosan megtudtja, hogy mennyit.

Hirdetés

A duplex nyomtatás előnyeit kevesen használják ki, pedig amellett, hogy a kinyomtatott anyagok helyigénye, súlya közel a felére csökken, a cég papírra fordított költsége is jelentősen kevesebb lesz.

 

Azt se felejtsük el, hogy a papírfelhasználás csökkenésével a kivágott fák számát is csökkenthetjük! Így nem csak a költségeinket kímélhetjük, hanem a környezetünket ért terhelést is csökkentjük!

 

A Kvint-R Duplex Kalkulátorral, kiszámolja mennyit takaríthat meg cégének napi és éves szinten azzal, ha a papír mindkét oldalára nyomtat és megtudhatja azt is mennyi fát mentett meg ezzel!

 

 

1 fa életéhez 12 500 oldalt kell megspórolni, ami egy duplex nyomtató segítségével egyszerűen megoldható!

 

tally genicom 9330 duplex lezernyomtato


Ma Magyarországon kb. 1200 cég van, ahol 250 embernél több dolgozik (KSH 2008). Ha mindegyik ilyen cégnél csak 1 ember figyel oda, és munkanapjain (a szabadságokkal csökkentve) 1 lapot megtakarít, vagyis egy két oldalas anyagot duplex nyomtatással 1 lapra nyomtat ki, akkor csak ezeknél a nagy cégeknél egyetlen ember, egyetlen oldallal 1 évben több, mint 21 fát tudna megmenteni.

 

Ha hazánk minden nagyvállalatának 250 munkatársai, csak napi egy oldalt spórolna, akkor évente több, mint 5280 fát menthetnének meg!

 

Ma Magyarországon kb. 3 millió 800 ezer ember dolgozik (KSH 2008. március – május). Ha minden munkavállaló naponta (csak munkanapokkal számolva, csökkentve a szabadságok számával) 1 lapot spórolna, vagyis egy 2 oldalas anyagot duplex nyomtatással nyomtatna (pedig ez valójában jóval több), akkor éves szinten 836 millió oldalt spórolnánk.

 


Vagyis hazánk munkavállalói pici odafigyeléssel több, mint 66 880 fa életét menthetnék meg 1 év alatt! Ehhez nem kell más tenni, mint (ha még nincs) beszerezni egy duplex nyomtatót és a kétoldalas nyomtatást alapértelmezésre állítani a vállalatnál. Nem nagy dolog, de sok múlik rajta.

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.