Hirdetés
. Hirdetés

Stabilan teljesít a Vodafone

|

A magyar Vodafone szolgáltatási árbevétele a hívásvégződtetési díj csökkentése ellenére is bővült az utóbbi évben.

Hirdetés

Beck György, a cég vezérigazgatója keddi sajtótájékoztatóján pontos adatokkal szolgált, ezek szerint a 2008 márciusának végén lezárult pénzügyi évben 0,4 százalékkal bővült a Vodafone Magyarország szolgáltatási árbevétele. Tavaly a vállalat bevétele több mint 140 milliárd forint volt, ami 10 százalékkal haladta meg az előző évit - a most lezárt, 2007 áprilisától 2008 márciusának végéig tartó pénzügyi évben a bevétel növekedése a hívásvégződtetési díj csökkenése nélkül érte el a 7,7 százalékot.

A Vodafone vezérigazgatója elmondta: a stabil pénzügyi eredmények mellett a nemzetközi hívásdíjak (roaming) egy év alatt 14,1 százalékkal növekedtek. Beck szerint a legutóbbi pénzügyi év a változások éve volt, ami nemcsak az ügyfélkapcsolatok és a mobil szélessávú internet (3G/HSDPA) fejlesztésében, hanem a márka erősítésében is megmutatkozott.

Átalakult a vállalat szervezeti rendszere, a hatékonyabb kiszolgálást célozva létrehozták például a lakossági és a vállalati ügyfelek üzletágat. Az átalakítás része volt az is, hogynyolcvan új pozíciót létesítettek, megerősítetve a külső kommunikációt. Az alaplétszám nem változott, mivel ugyanennyi pozíció szűnt meg, főként az adminisztráció területén.

Az ügyfélszám egy év alatt 8,2 százalékkal, vagyis 177 ezerrel nőtt, ezen belül az előfizetéses ügyfelek száma 24 százalékkal bővült. Az ügyfelek teljes létszáma március végén 2,34 millió volt, köztük a számlás előfizetők aránya 44,6 százalékra nőtt. Az aktív SIM-kártyákat tekintve tavaly a cég 7,9 százalékkal növekedett, szemben a piac 8,1 százalékos gyarapodásával.

Beck úgy véli, hogy a következő években folytatódik a szolgáltatók közötti árverseny, miközben a média, az informatika és távközlés egyre inkább összeolvad. Tovább csökkennek a végződtetési díjak is, miközben a mobilkommunikáció már teljes körű szolgáltatással jelenik meg a piacon, köszönhetően a szélessávú szolgáltatások terjedésének.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy az öt éves Vodafone Alapítvány eddig összesen 500 millió forint értékű adományt osztott szét különböző szervezetek között.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.