Hirdetés
. Hirdetés

Star Wars őrület a CeBIT-en

|

A CeBIT nemcsak komoly dolgoknak adott helyet: ott volt Darth Vader, és az R2D2 robot a plafonra is vetített a kedvünkért.

Hirdetés

A Nikko Home Electronics Star Wars őrületre szakosodott leányvállalata megadta a módját termékbemutatójának. Bárki kipróbálhatta a fényszablyát és a kis robotot, akit nem zavart, hogy egy az eredetihez megtévesztésig hasonló, óriási Darth Vader vizslat a környéken. Star Wars rajongók máris kezdhetnek kuporgatni, ha meg akarják szerezni a Nikko sorszámozott játékszereit. Szinte olcsón, már 300 euró körüli áron hazavihetjük saját R2D2 csipogórobotunkat - a fényszablyával együtt.

A robot a filmbéli eredetinek kicsinyített, körülbelül 15 centiméter magasságú mása. A szablyába épített billentyűkkel vagy szoftverrel szabadon irányítható, és olyan jópofa tolatós-sarkonfordulós figurát is tud, mint a filmben. A szablyát kissé kiábrándító módon vezeték köti össze az állvánnyal, ami egyben a számítógépes csatlakozásra is szolgál. Az sem egészen mellékes, hogy a robot szeme egy nagyobbacska felbontású CMOS kamera, ami legfeljebb 628×582 képpont méretű képet ad. Saját Skype előfizetéssel is rendelkezik, így ha bekapcsolva hagyjuk számítógépünket és Artut, akkor bárhonnan a világból (internetközelből) körülnézhetünk otthon várakozó robotunkkal, a Skype-on keresztül pedig a távirányítás is megoldott. Fotókat, videókat készíthetünk, hacsak házimacskánk meg nem támadja, mint mozgó célpontot.

cap01.jpg
A lejátszáshoz kattintson a képre!

Ha még egy kicsit gyűjtögetünk, potom 3000 eoróért a miénk lehet R2D2 nagyobb, 35 centiméteres változata, méghozzá Solo kapitány házibarkács űrhajójával, a Millenium Falconnal együtt. A robot hasonlóan távirányítható az űrhajóval, mint kistestvére a fényszablyával, azzal a különbséggel, hogy a Falcont már nem köti vezeték az állvánnyal.

Tovább a PC World beszámolójára >>

r2_1.jpg

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.