Hirdetés
. Hirdetés

Storage-wars

|

Új, belépő szintű tárolórendszerrel erősít a NetApp, de riválisai sem tétlenkednek.

Hirdetés

A NetApp tovább bővítette a középvállalati szektor számára is optimalizált FAS2200-as termékcsaládját, a legújabb FAS2220 bejelentésével. Az új termék június 12-től rendelhető, és szállítása már július elején elkezdődik. Alap kiépítésben körülbelül nettó 6000 eurós áron lesz megvásárolható; az alap ár már tartalmazza a deduplikációt, a SnapShot képességet, a rugalmas-vékony tárhelykiosztást, és a multiprotokoll blokk és file eléréseket (iSCSI, CIFS, NFS, HTTP), az izolálható virtuális tároló-alegységeket, valamint a felügyeleti eszközöket. Ezzel a vállalat a tavalyi évben több mint 10 ezer céggel bővült középvállalati ügyfélkörének kíván kedvezni.

A FAS2220 legalapvetőbb újdonságai közé tartozik a teljesen 64-bites architektúra, és a legújabb Data ONTAP 8.1.1 platform (amely a többi FAS eszközön is fut) valamint az OnCommand System Manager 2.1 felügyeleti szoftver teljes körű támogatása. Ezen alapokra építve megújultak az eszköz olyan képességei, amelyek nagy része eddig kizárólag nagyvállalati termékekben volt elérhető. A teljesítmény 3-7x gyorsabb a korábbi FAS2020-nál és 2-3x a FAS2040-nél, illetve 50 TB fölé nőtt az egyben kezelhető tárterület maximális mérete (volume). A belső SATA és SSD meghajtók a későbbiekben külső diszkpolcba (DS4243) vagy FAS2240-4 eszközbe áthelyezhetőek, emellett 12x100 GB belső SSD meghajtóval szerelt induló konfiguráció is elérhető, valamint az SSD-k külső diszkpolcban is támogatottak (akár SATA HDD-kkel keverten). A külső diszkpolcok és a belső meghajtók egyaránt „multipath HA” eléréssel kábelezhetőek, teljesen redundáns módon, 6 Gbit/sec 4 csatornás SAS illesztéssel.

Teljesen független, dedikált szervizprocesszort kapott (SP), ami akár teljesen offline állapotú rendszernél is felügyeleti lehetőséget biztosíthat. Emellett NSE teljes meghajtó szintű titkosítást kínál (FDE), FIPS 140-2 minősítéssel (csak bizonyos 600 GB SAS konfigurációk). A többi NetApp FAS tárolóval alapvetően megegyező licencelési modellre váltottak a moduláris-opcionális szoftver funkcióknál.

Mindeközben egy szegmenssel feljebb ádáz harc dúl a NetApp és az Oracle között, utóbbi áprilisban dobta piacra Oracle ZFS 7420 storage array megoldását, mely 40 százalékkal nagyobb teljesítményre képes a NetApp FAS6240-hez képest - az Oracle állítása szerint. Az alább látható SPECsfs2008 benchmark grafikon összefoglaló ábrájának részletes adatai itt érhetők el.

SPECsfs2008 IOPS eredmények

SPECsfs2008 IOPS eredmények

Storage piac 2012-ben

A Gartner minap kiadott jelentése szerint az idei év első negyedéve sorban a tizedik, folyamatos növekedést produkáló negyedév; éves szinten 8 százalékos bővülést hozott. Az ECB (external controller-based) storage forgalmazók bevétele 5,4 milliárd dolláron tetőzött 2012 első negyedévében, szemben a 2011-es első negyedévi 5 milliárd dollárral. Ezt bizonyos szempontból elősegítette az is, hogy noha a vendorok a nyárra úrrá lettek a tavalyi thaiföldi áradás hatásain, a merevlemezek árai az ECB lemezes tárolórendszerek esetében (is) az árvíz előtti szint felett maradtak.

Megőrizte piacvezető pozícióját az EMC, 2,4 százalékos bővüléssel, többek között a korábbi felvásárlásoknak (Data Domain, Avamar, Isilon) köszönhetően. Emellett a NetApp és a Dell egyaránt képes volt növelni piaci részarányát az idei év első három hónapjában. Eközben az IBM 0,7 százalékos zsugorodást volt kénytelen elkönyvelni, noha az ebből a szegmensből származó bevételei 9 százalékkal nőttek 2011 azonos időszakához képest.

Latin-Amerika 17,1, Észak-Amerika 14,1 százalékos éves szintű bővülést mutatott fel az első negyedév során, miközben az ázsiai, csendes-óceáni régió csupán 4,1 százalékkal bővült, Japán pedig 12,3 százalékkal esett vissza.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.