Hirdetés
. Hirdetés

Stratégiai partnerséget kötött a RIM és a Microsoft

|

A BlackBerry-t gyártó cég új okostelefonjain és a PlayBook táblagépen is a Bing lesz a gyárilag telepített keresőmotor. A partneri együttműködés jelentősen erősítheti a Microsoft pozícióját a mobilpiacon.

Hirdetés

A Research In Motion (RIM) és a Microsoft kedden jelentették be, hogy új partneri együttműködést kötöttek. A megállapodás értelmében a RIM új BlackBerry készülékeire és a bemutatás előtt álló PlayBook táblagépre is a Bing keresőmotorját telepíti, és a Microsoft számos kapcsolódó webes szolgáltatását - köztük a Bing online térképmegoldását - is elérhetővé teszi ezeken az eszközökön.

A paktum jelentősen megerősítheti a Microsoft helyzetét a keresőpiacon; a Bing jelenleg a Hitwise adatai szerint a Google és a Yahoo Search után a harmadik legtöbbet használt keresőmotor.

„A Binget a szünidei szezonban integráljuk a BlackBerry élménybe" - mondta Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója az orlandói BlackBerry World konferencián.

A jövőben a Bing lesz valamennyi BlackBerry eszköz, köztük a közelmúltban bejelentett BlackBerry Bold 9900 okostelefion alapértelmezett keresőmotorja, és a megoldást a RIM új mobil operációs rendszerének univerzális keresőfunkciójába is integrálják majd.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.