Hirdetés
. Hirdetés

Sybase ASE-n is futnak SAP alkalmazások

|

Újabb adatbáziskezelőn is lehet már SAP rendszereket futtatni. A német cég megoldásait eddig az Oracle, a DB2 és az MsSQL megoldásokat használták, ám a Sybase felvásárlásnak köszönhetően a Sybase Adaptive Server Enterprise-t (ASE) is választhatják a szoftvercég ügyfelei. A vállalat elsőként az ERP vállalatirányítási rendszerét tette ASE baráttá, és egybehangolja az új verziók kibocsátását.

Hirdetés

A Sybase üzletkritikus OLTP megoldásával az SAP célja az, hogy olcsóbb alternatívát nyújtson a főként Oracle adatbázist használó ügyfelei számára. E megoldás piaci részesedése egyelőre töredéke a versenytársainak (világszerte 30 000 vállalatnál működik ASE), de a pénzügyi és telekommunikációs szektorban, kiskereskedelmi területen széles körben használják, annak stabilitása, és nagy tranzakciószámú feldolgozó képessége miatt. Az SAP kiterjeszti az ún. 7+2-es karbantartási stratégiáját (7 évig teljes körű, és 2 évig kiterjesztett támogatás) a Sybase ASE adatbáziskezelőre, melyhez egységes támogatást, és upgrade lehetőségeket szintén tud már kínálni.

Berczik Márton, SAP Hungary
Berczik Márton, SAP Hungary
Berczik Márton, az SAP magyar leányvállalati presales menedzsere további előnyöket is sorol: hatékonyabb tömörítést tesz lehetővé, mint más relációs adatbázisok, melyhez tárhely felszabadítás, és kevesebb adminisztrációs költség társul. Jobb válaszidővel lehet számolni az üzleti funkciók végrehajtásakor, ami gyorsabb üzletmenetet biztosít, köszönhetően a beépített in-memory szervernek. A szakember szerint az ügyfelek így egy vállalattól származó, üzleti hatékonyságnövelésre fókuszált megoldást tudnak venni, melyhez vonzó licencelési és karbantartási lehetőségek járulnak. Berczik Márton úgy tapasztalja, az adatbázisoktól az ügyfelek hatékonyságot, vállalati szintű funkcionalitást, zéró működési kockázatot és alacsony üzemeltetési költséget várnak el az, melyeket a Sybase ASE-ban teljes mértékben megtalálnak. Az ASE tulajdonságai közé tartozik az adattitkosítás, partícipionáló technológia a jobb teljesítményhez valamint könnyebb karbantartáshoz, virtualizáció és fürtképzés. Hazánkban elsőként februárban ismerkedhetnek meg az érdeklődök a megoldással élő demók kíséretében.

Az IDC elemzője, Carl Olofson egy nem technikai szempontot is említ a témának szentelt “SAP and Sybase: A Marriage Made in Database Heaven” című publikációjában. Eszerint a német IT- óriás applikációs cégként az üzleti oldalon erős az értékesítésben, míg a Sybase neve sok technológiai döntéshozó számára cseng ismerősen. E kettőség, pedig jól jövedelmezhet az Sybase-t birtokló SAP-nak a piacon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.