Hirdetés
. Hirdetés

Szabadalmi vizsgálat indul a HTC ellen

|

Az USA Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága vizsgálatot indított a HTC ellen. A cég okostelefonjain Android operációs rendszer fut; bennfentesek szerint az Apple keresete nem is annyira a tajvani gyártó, mint inkább a Google ellen irányul.

Hirdetés

Az Egyesült Államok nemzetközi kereskedelmet felügyelő szervezete (International Trade Commission, ITC) az Apple delaware-i kerületi bírósághoz is benyújtott szabadalmi keresete nyomán vizsgálatot indított a tajvani okostelefongyártó HTC ellen.

Az Apple beadványa sűrű utalásokat tesz a HTC érintőképernyős készülékein futó, a Google által fejlesztett Android operációs rendszerre. Steve Jobsék szerint a HTC termékei húsz, az iPhone hardveréhez és felhasználói felületeihez köthető szabadalmat sértenek.

Az ITC szerdán jelentette be, hogy illetékesei vizsgálatot indítanak az ügyben: a bizottságnak 45 napja van arra, hogy kijelölje a nyomozás lezárásának határidejét. Az Apple szeretné elérni, hogy az ITC határozatban tiltsa meg a HTC-telefonok amerikai forgalmazását.

A HTC határozottan tagadja, hogy szabadalmat sértett volna, a Google pedig közleményben jelentette be, hogy kiáll a készülékgyártó mellett.

Az iPhone-t már 2007-es megjelenése óta másolják egyes, főleg közel-keleti telefongyártók; a cég eddig mégis csak ímmel-ámmal pereskedett. Egyes megfigyelők szerint feltűnő, hogy az Apple éppen az Android operációs rendszert futtató HTC ellen lép fel ilyen erélyesen; sokan úgy gondolják, a kereset nem annyira a tajvani gyártó, mint inkább a Google ellen irányul.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.