Hirdetés
. Hirdetés

Szabadalomháború: a Google meghátrált

|

A Google Motorola Mobility divíziója arra kérte az ITC-t, hogy „söpörje a szőnyeg alá” két, a Microsoft ellen benyújtott szabadalmi keresetüket.

Hirdetés

A Google Motorola Mobility üzletága arra kérte az Egyesült Államok nemzetközi Kereskedelmi Bizottságát (International Trade Commission, ITC) hogy ejtse két okostelefon-szabadalmakkal kapcsolatos keresetét, amelyet a Microsoft ellen nyújtottak be. Az érintett szabadalmak kulcsszerepet játszhatnak a két cég szabadalmi és jogi csatározásában.

A Google korábban a redmondiak XBox konzoljának betiltását kérte, mert szerintük az eszköz a Motorola által bejegyzett, vezeték nélküli technológiákkal kapcsolatos szabadalmakat sért. A keresőóriás tavaly vásárolta fel a komoly pénzügyi nehézségekkel küszködő telefongyártót.

A Google visszalépett - Steve Ballmer elégedett lehet

A Microsoft szerint a kérdéses szabadalmak az iparági szempontból meghatározó „standard-essential” tételek közé tartoznak, ezért nem hajlandó fizetni a licencelésükért. A Google egyébként évi négymilliárd dollárt kért a kérdéses technológiák használatáért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.