Hirdetés
. Hirdetés

Szabadalomharc: tokiói nem, titkos Apple-Google tárgyalás

|

Egy tokiói bíróság úgy döntött, hogy a Samsung nem sértette meg az Apple szabadalmát. Közben Az Apple és a Google vezetői titokban szintén a szabadalmi harc ügyeiről tárgyaltak.

Hirdetés

A legújabb fejlemény az okostelefonok szabadalmai miatt kirobbant háborúban, hogy a Tokiói Kerületi Bíróság úgy döntött, a Samsung nem sértette meg az Apple szabadalmát. A mai verdikt szerint az a technológia, amely az okostelefonokat és a tableteket szinkronizálja a számítógépekkel nem sért semmiféle Apple szabadalmat.

Ez a ügy független a két cég amerikai pereskedésétől, amelyben a múlt héten egy kaliforniai bíróság szerint a Samsung okos telefonjai Apple szabadalmakat sértenek, s ezért a koreaiakat egymilliárd dolláros kártérítés megfizetésére kötelezte.

Eközben a színfalak mögött tárgyalásokat folytat az Apple és a Google vezérigazgatója a szabadalmi ügyek miatt – írta a Portfolio.hu a Reutersre hivatkozva. Azaz a szabadalmi háború tovább szélesedhet, mert az Apple háborúra készül a Google és operációs rendszere, az Android ellen.

Egyelőre azonban nyílt vita helyett a Google vezérigazgatója, Larry Page tárgyalásokat folytat az Apple vezérével, Tim Cookkal a szabadalmi ügyekről, pontosabban – a Reuters értesülései szerint – a mobil szabadalmakkal kapcsolatos perekről. A múlt héten telefonon beszélt a két cégvezető. Hírek szerint az elkövetkezendő hetekben pedig tárgyalóasztalhoz ülnek, de még nincs meg a konkrét időpont. Eredetileg mára tervezték a találkozót, de azt ismeretlen okok miatt elhalasztották.

Az Apple, pontosabban a tavaly elhunyt vezérigazgató, Steve Jobs "termonukleáris háborút" hirdetett a Google, illetve a cég mobil operációs rendszere, az Android ellen. Ennek érdekében pedig perek sorozatával nézhetnek szembe az Androidot használó mobilgyártók.

Elemzők szerint a Samsung után sorra következhet a többi okostelefon-gyártó cég a szabadalmi perekben. De a Google sem védtelen, hiszen felvásárolta a Motorola mobilgyártó cégét, annak 17 ezer szabadalmával. A Google és az Apple közötti tárgyalások kimenetelére az egyik lehetséges szcenárió, hogy az Androidos telefonok alapfunkcióit érintő szabadalmak kapcsán fegyverszünetet köt a két cég – írja a Reuters. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.