Hirdetés
. Hirdetés

Szabadítsuk fel a 900 Mhz-et!

|

Fel kellene szabadítani a 900 MHz-es frekvenciát, hogy azt adattovábbításra is használhassuk.

Hirdetés

A Budapest Business Journal Telekommunikáció az üzletben 2007 című budapesti konferenciáján Beck György, a Vodafone vezérigazgatója a mobil szélessávról tartott előadást. Prezentációja legérdekesebb pontja az volt, mikor arra kérte a magyar szabályozó hatóságokat, hogy a meglévő 900 MHz-es sávot szabadítsák fel és nem csak GSM technológia segítségével hangtovábbításra lehessen használni, hanem a 3G technológia segítségével adattovábbításra is.

Az európai országokban ez igen forró kérdés most - ismertette kérdésünkre válaszolva Beck György. Ahhoz, hogy a mobil szélessáv vidéken, a gyéren lakott területeken is elérhető legyen, ennek a technológiának a használatára lenne szükség.

A vezérigazgató szerint versenyellenes az a magyar piacra jellemző gyakorlat, hogy a szabályozó hatóság a bázisállomások bekapcsolt kapacitása után szed díjat a szolgáltatóktól. Ez nem ösztönzi a szolgáltatókat arra, hogy gyors ütemben építsék fel hálózatukat. Ugyanakkor szerinte a hatóságnak most már a mobil szélessávon internetezők adatait is összegyűjthetné és publikálhatná.

A Vodafone becslése szerint egyébként ma itthon a három mobilszolgáltatónál összesen 20 ezer mobil szélessáv előfizető van. A vezérigazgató ismertetett egy belső felmérést, amit a mobilinternet felhasználók körében végeztek. A felmérés szerint a felhasználók 34 százaléka felmondta ADSL előfizetésüket. A megkérdezettek 70 százaléka azért választotta ezt a kapcsolódási technológiát, mert szabadságot biztosít nekik, és ugyancsak 70 százalékuk gondolja azt, hogy ez lesz a domináns internetes technológia a jövőben.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.