Hirdetés
. Hirdetés

Zavarhatja az ünnepi világítás a Wi-Fi-t

|

Az ünnepek alatt döglődik a Wi-Fi? Van megoldás!

Hirdetés

Egyes szakértők szerint az ünnepi díszkivilágítás olyan elektromos interferenciát okoz, amit a W-Fi rosszul visel. A probléma az ünnepi szezonban évről évre visszatér, a szolgáltatókhoz ilyenkor kiugróan sok bejelentés érkezik, és nem igen tudnak mást javasolni a panaszosoknak, mint azt, hogy kapcsolják ki a fényeket.

Régóta tudjuk, hogy sokféle elektromos eszköz képes megzavarni a Wi-Fi kapcsolatokat. A mikrohullámú sütők, a vezeték nélküli telefonok, a Bluetooth eszközök, a vezeték nélküli videokamerák, játékvezérlők mind-mind komoly veszélyforrások.

Az interferencia kiküszöbölésére több lehetőség létezik, a megoldás mindig a helyi viszonyoktól függ. Próbáljuk meg átkapcsolni a csatornát, amin a Wi-Fink sugároz (ezt a lehetőséget a routerünk szoftverében keressük), használjuk a kevésbé zsúfolt 5 GHz-es frekvenciát, vagy vigyük át másik szobába mindazt, ami megzavarhatja a Wi-Fi működését. Ez a karácsonyfára is vonatkozik -- mert hiszen mit ér az ünnep megbízható Wi-Fi nélkül?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.