Hirdetés
. Hirdetés

Számoljon Windows 7 megtérülést!

|

Az operációs rendszerrel pénzt spórolhatunk, de mennyit? Illetve milyen megtérüléssel számolhatunk?

Hirdetés

Hazánkban elsőként a nagy cégek közül a Pannon jelentett be még a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 szakmai premierjén, hogy 2000-nél is több munkaállomását és több mint 400 szerverét az új operációs rendszerekre cseréli. A cég vezetői akkor döntésüket a fejlett energiagazdálkodással elérhető költségmegtakarítással, és a mobilitás nagyobb támogatásával indokolták. Ám akkor még azon kérdésünkre nem tudtak válaszolni, hogy a Windows 7-re való átállással pontosan mekkora költséget tudnak megtakarítani.

 

windows7roi.jpg


Az emberben márpedig ott bujkál a kisördög, hiszen több váltó nagyvállalat is az első érvek között említette a költséghatékonyságot, így biztosak lehetünk abban, hogy jelentős összegről lehet szó. A Windows 7 fejlesztői ugyanis optimalizálták a rendszer működését, így az még üresjáratban is kevesebb energiát fogyaszt, mint elődjei. Ennek köszönhetően hosszú távon a nem elhasznált energia még pénzt is termel, s nem mellékesen nem terheli bolygónkat.

Persze mindemellett az operációs rendszerre való átállásnak is megvan a maga ára, ha a licencek vásárlását és a bevezetés költségeit nézzük. Így a Windows 7 megtérülését (ROI) nem lehet könnyedén kiszámolni. A kiadási oldalon a licenc és a bevezetés jelentkezik, míg a bevételnél például az energiatakarékossággal elérhető kisebb áramszámlát kell számba venni.

E kalkulációban jelent nagy segítséget az Alinean által készített Windows 7 ROI eszköz, amely körülbelül kiszámolja, hogy pontosan milyen megtérüléssel számolhat egy cégvezető az operációs rendszer bevezetése során. A szolgáltatás használata meglehetősen egyszerű. Elsőként meg kell adnunk vállalkozásunk főbb paramétereit: a régiót, az iparágat, az alkalmazottak, a munkaállomások és a jelenleg használt operációs rendszerek számát, s így tovább. Majd ha ezt kitöltöttük, akkor a következő oldalon megtekinthetjük az alapos analízist. Az így elérhető megtakarítást, a megtérülés mértékét és idejét, valamint az egyes költségcsökkentő elemeket. Természetesen ne vegyük az oldal adatait készpénznek, hiszen egyrészt nem hivatalos Microsoft oldalról van szó, másrészt az igazán pontos számolást nekünk kell elvégeznünk. Kiinduló alapnak ellenben tökéletesen használható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.