Hirdetés
. Hirdetés

Százmilliós befektetést kap a magyar startup

|

Az Euroventures az EU JEREMIE és a Svájci Hozzájárulás által nyújtott tőkével működő alapján keresztül százmillió forintos nagyságrendben fektetett be a RisingStack-be. A magyar startup a megszerzett tőkéből további termékeket fejleszt, munkahelyeket teremt Magyarországon és belép a mintegy 2 milliárd dolláros APM piacra.

Hirdetés

A RisingStack a startupokra ritkán jellemző korai nyereséges működésével, és egy ígéretes fejlesztésével hívta fel magára a kockázati befektető figyelmét. A cég szakterülete, az Application Performance Management, azaz az internetes szolgáltatások megfigyelése és monitorozása, egy robbanásszerűen növekvő, rendkívül nyereséges szektor.

A legnépszerűbb online szolgáltatók, például a Netflix és az Amazon is számos APM eszközt vesznek igénybe ahhoz, hogy a rendszereikben fellépő hibákat még az előtt kiszűrjék, hogy azokat a felhasználók is megtapasztalnák, ezzel pedig több tízmillió dollár bevételkiesést előznek meg éves szinten.

A RisingStack hamarosan megjelenő terméke a Trace a nagy forgalmat lebonyolító internetes szolgáltatások számára teszi lehetővé a rendszerfolyamatok képi megjelenítését, valamint a hibák korai kiszűrését és gyors elhárítását. A magyar csapat megoldásának előnye, hogy a bekötött szolgáltatások teljes körű áttekintésére képes, míg a legnagyobb versenytársak is csak egy-egy alrendszer mélyebb megfigyelésére és optimalizálására specializálódtak.

¨A befektetést arra fogjuk felhasználni, hogy magyar szoftverfejlesztőket vehessünk fel, akik segítségével a növekvő ügyféligényeket ki tudjuk majd szolgálni. Az első negyedévet londoni irodánk megnyitásával kezdjük, középtávú célunk pedig minél több Fortune 500-as ügyfél megszerzése,¨ - mondta Németh Gergely a RisingStack vezérigazgatója.

"Reményeink szerint a befektetésnek köszönhetően a RisingStack képes lesz felvenni a versenyt amerikai vetélytársaival, és minél nagyobb részesedést szerezni a csaknem 2 milliárd dolláros application performance management piacon," - mondta Thomas Howells az Euroventures igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.