Hirdetés
. Hirdetés

Szemüveg nélküli 3D-laptop a Toshibától

|

A japán gyártó 1699 dollárt kér a Qosmio F755 3D-ért. Az eszköz, amely "megszabadítja a felhasználókat a 3D szemüvegek viselésének kellemetlenségeitől", még augusztusban a boltokba kerül.

Hirdetés

Toshiba Qosmio F755 3D
Toshiba Qosmio F755 3D

A Toshiba kedden jelentette be, hogy piacra dobja első szemüveg nélküli, háromdimenziós képhatást nyújtó laptopját. Az autoszkopikus technológiát hasznosító Qosmio F755 3D-t 15,6 hüvelykes kijelzővel szerelték fel.

A laptop két csoportra bontja a képernyőn megjelenő képeket, amelyeket a jobb és a bal szem külön, ám egy időben érzékel, így az agy képes háromdimenziós látvánnyá alakítani azokat.

Az eszköz a beépített webkamera segítségével a felhasználó testhelyzetét és fejtartását is érzékeli, így a 3D képek bármilyen szögből nézve élvezhetők maradnak. A Face Tracking névre keresztelt technológia reagál a néző mozgására és „széles látómezőt" garantál - írta közleményében a cég.

A 3D laptopok széles körű elterjedését borsos áruk mellett a szemüvegviseléssel járó kellemetlenségek is nagyban gátolják. A vezető gyártók - köztük a Hewlett-Packard, a Dell és a Lenovo - számos nagy teljesítményű eszközt dobott piacra az elmúlt évben, ám egyelőre hiába próbálták meghódítani a nagyközönséget: a DisplaySearch kutatása szerint alig hatszázezer darab értékesítése várható az idén.

A Qosmio F755 3D két- és háromdimenziós képek megjelenítésére is alkalmas. A laptopot Blu-ray lejátszóval és egy a hagyományos filmek „3D-sítésére" alkalmas szoftverrel is felszerelték.

Az 1699 dollárba kerülő laptop az Intel legújabb Core i7 processzorát, Nvidia GeForce 540M grafikus kártyát, 750 GB-os merevlemezt és HDMI (high-definition multimedia interface) portot is tartalmaz, amely az erre alkalmas tévéken is lehetővé teszi a 3D tartalmak lejátszását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.