Hirdetés
. Hirdetés

Szenzációs újdonság a Chrome-ban

|

A lusta betöltés nevű technika jelentősen felgyorsítja az oldalak betöltését. A Chrome 74-ben még nekünk kell bekapcsolni, de a Google böngészőjének következő változata már alapból tudni fogja.

Hirdetés

Hirdetés

Már az összes támogatott platformra letölthető a Google Chrome 74, amely a Windows 10 sötét témája mellett számos más továbbfejlesztést és biztonsági javítást tartalmaz, emellett a "lusta betöltés" (lazy loading) nevű technikával az oldalak betöltését is felgyorsítja.

A lusta betöltés egyelőre még kísérleti szolgáltatás, és alapból nincs engedélyezve a Chrome 74-ben, nekünk magunknak kell bekapcsolnunk.

A technika nem új, de a Google most először tette hozzáférhetővé a Chrome stabil változatában. Lényege, hogy az alkalmazás először csak a legfontosabb oldalelemeket tölti be, a továbbiakat a görgetéskor hozza be. Ezáltal az oldal hamarabb jelenik meg, és nem töltődnek le a sávszélességet fölöslegesen lefoglaló elemek.

A lusta betöltés nem csak a betöltési időt rövidíti le, de a rendszererőforrások felhasználását is takarékosabbá teszi.

Jelenleg még csak kézzel tudjuk bekapcsolni a szolgáltatást, de a június elején megjelenő Chrome 75-ben már ezzel se lesz gondunk, alapból élvezhetjük a lusta betöltés kínálta gyorsulást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.