Hirdetés
. Hirdetés

Szeptembertől nincs több hagyományos izzó

|

Az EU ősztől teljesen betiltja a hagyományos égőket.

Hirdetés

Verbatim-ClassicA
Verbatim-ClassicA

2012. szeptember elsejétől a hagyományos izzók forgalmazása teljesen megszűnik az Európai Unión belül, ettől kezdve már csak energiatakarékos, például LED-es izzók kerülnek a boltok polcaira. A LED-lámpák élettartama akár 25 év is lehet, a megszokott világítási technológiákhoz képest pedig akár 85 százaléknyi energiamegtakarítást is el lehet velük érni. Arra tervezték őket, hogy a hagyományos, a halogén és az energiatakarékos lámpák alacsony költségű helyettesítőjeként szolgáljanak az általános célú világításban.

A Verbatim új, fogyasztóknak szánt termékpalettája 13 különböző izzót foglal magában melyekkel többek között a 25 és 60 wattos teljesítmény között mozgó klasszikus A-típusú izzók, a 15 és 25 wattos teljesítményű B-típusú gyertyaizzók, a 25 wattos cseppizzók és az MR16 GU5.3 illetve PAR16 foglalatba való, 20 wattos szpotlámpák is helyettesíthetőek. Színhőmérsékletük 2700K és 3000K között mozog és minden modell színrenderelési indexe (CRI) legalább 80. A termékek jól felismerhető, zöld csomagolást kapnak.

„A LED-technológia a hagyományos izzók jelenlegi legjobb energiatakarékos alternatívája. Az energiatakarékos izzókhoz képest a LED-izzók kétszeres élettartammal rendelkeznek, azonnal világítani kezdenek felkapcsolásnál és nem tartalmaznak olyan veszélyes anyagokat, mint a higany” - kommentálta a lépést Jeanine Chrobak-Kando, a Verbatim LED EUMEA régiójáért felelős üzletfejlesztési vezetője.

Európában a világítás teszi ki a teljes áramfogyasztás mintegy 20 százalékát. A Verbatim LED technológiájára való átállás, mely az anyavállalat Mitsubishi Chemical Corporation évtizedes tapasztalatára alapoz, számottevő csökkenést eredményezhet az energiafogyasztásban és csökkenti a szénlábnyomot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.