Hirdetés
. Hirdetés

Szijjártó Péter szerint Magyarország az unió infokommunikációs élvonalába törekszik

|

Idén hazánkban rendezik meg az International Telecommunication Union (ITU) az éves rendezvényét, a Telecom World 2015 konferenciát.

Hirdetés

Az október 12. és 15 között Budapesten sorra kerülő esemény megrendezési jogát pályázaton nyerte el a magyar kormány. Ma tájékoztató keretében a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületében Szijjártó Péter miniszter és Houlin ZhaO, az ITU főtitkára írta alá azt a megállapodást, amely a rendezvény lebonyolításának, szervezésének és finanszírozásának részleteiről rendelkezik.

Hirdetés

Várhatóan 6000 szakember vesz majd részt a 4 napos rendezvényen, amely kiváló alkalom lesz arra, hogy a magyar infokommunikációs ipar bemutatkozzon a nemzetközi szakmai közönségnek. A sajtó számára nyilvános aláírás alkalmával mondott beszédében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a technológiai fejlődés nyertese kíván lenni hazánk. „Magyarországnak az a célja, hogy az infokommunikációs és távközlési területen az Európai Unió élvonalában legyünk” – jelentette ki, majd hozzátette, hogy a konferencia szervezésében minisztériuma szorosan működik együtt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, amely a konferencia szakmai programjaiért felel.

Szijjártó Péter (jobbról) és Houlin ZhaO aláírja a megállapodást

 

Az idén 150 éves ITU az ENSZ egyik legnagyobb ügynöksége, amely az infokommunikációs területre fókuszál. Tagjai sorában 193 ország található, továbbá tagságába tartoznak szabályozásért felelős intézmények, vezető akadémiai intézetek és közel 700 vállalat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.