Hirdetés
. Hirdetés

Szíria is lekapcsolta az Internetet

|

Újabb arab állam döntött az világháló elsötétítése mellett. Szíriában a zavargások 38 személy halálát követelték a hétvégén.

Hirdetés

Az elmúlt fél évben mondhatni divatba jött az arab országokban a világháló elsötétítése. Elsőként Egyiptom korlátozta a kormány ellenes tüntetések során állampolgárai számára az internet elérését, majd ugyanígy tett Bahrein és Líbia is.

 

 



Az elmúlt pénteken a Szíria vezetés is beállt a sorba, mivel arab hírügynökségi tudósítások szerint az egész országban elsötétült az internet -  3G, DSL, és a betárcsázós kapcsolaton keresztül sem lehetett elérni az információs világsztrádát. A Renesys beszámolója alapján a blokád csak egy rövid ideig tartott, amely során a helyi vezetés 59 útvonalból 40-et eltávolított a globális routing táblából, azaz az országon belül eltévedtek az adatcsomagok, mivel az útválasztók nem tudták, hogy merre küldjék a Szíriába tartó adatcsomagokat (korábban Egyiptom is így sötétítette el az internetet).

Mint korábbi cikkünkben már írtuk a világháló részleges megbénítása egy területen belül igazából nem is annyira technikai, mint politikai kérdés. Minél több az internetszolgáltató az országban, s minél szabadabb a verseny, annál nehezebb felállítani a blokádot.

 

 

 



Szíriában a lekapcsolás viszonylag egyszerűen kivitelezhető volt, mivel az ország saját hálózattal rendelkező internetszolgáltatója - a Syrian Telecommunications Establishment (STE) - állami kézben van.

Az AFP tudósítása alapján az országban lévő zavargások során 38 ember vesztette életét a hétvégén.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.