Hirdetés
. Hirdetés

Szoftver érteni magyar

|

A megértésen túl a keresést is támogatja a Digital Natives beszédfelismerő szoftvere, a mindroom.

Hirdetés

Az interneten a szöveges tartalmak már régóta kereshetők és olvashatók, azonban az egyre népszerűbb videó- és hanganyagok - legyen az akár egy televízió-társaság híradója vagy egy rádióinterjú - még mindig csak a címük, időpontjuk, jobb esetben néhány kulcsszó alapján találhatóak meg. Így, ha valaki elszalasztott egy adást, akkor nagy valószínűséggel nehezen talál csak rá (ha rátalál), hiába érdekli annak tartalma.

Ezen a problémára kíván választ adni a Digital Natives új szolgáltatása, amellyel a médiatulajdonosok kereshetővé tehetik saját audiovizuális archívumukat szerkesztőik, vagy akár a portáljukra látogató internetezők számára. Az elhangzott szavak számítógéppel történő felismerése a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel zajló közös kutatás-fejlesztés egyik eredménye: a szolgáltatás egyszerű csatolófelülettel (API) beépíthető bármelyik médiaportál vagy médiaarchívum mögé, egy-egy elhangzott szóra történő keresés után a lejátszás pedig rögtön a keresett szótól indul el a böngészőben.

Az audiovizuális tartalmak feldolgozására egyre nagyobb az igény a felhasználók részéről is, hiszen az internetes videók térhódításával a tartalomban való keresés egyre nagyobb kihívást jelent a látogatóknak. A videó- és hanganyagok tartalmának leiratozásával a tartalomszolgáltatók a korábbiaknál több találattal jelenhetnek meg a keresőkben, egyedi nyelvi és akusztikus modellekkel pedig akár egy élő adás is feliratozható a Mindroom teletext rendszerhez történő csatolásával.

A rendszer további moduljai élő adásba illeszthető internetes videókonferenciával egybekapcsolt videóközvetítést, valamint - a blogokról jól ismert tagfelhőhöz hasonló szófelhővel - vizuális tartalomelemzési szolgáltatást is nyújtanak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.