Hirdetés
. Hirdetés

Szomorú hír az iPhone-ról

|

A 2018-as új iPhone-ok lassabbak lesznek, mint androidos riválisaik, mert az Qualcomm modemei helyett kizárólag az Intelét fogják használni.

Hirdetés

Hirdetés

Az Apple és a Qualcomm közötti jogi háborúnak máris van egy győztese: az Intel, ugyanis a következő iPhone generáció kizárólag Intel modemeket fog használni. Ez azt jelenti, hogy modemei lassabbak lesznek, mint a Qualcomm lapkákat futtató androidos csúcsmobilok.

Az iPhone-rajongók számára szomorú hírt a Qualcomm egyik vezetője, George Davis hozta nyilvánosságra, aki szerint nagyon valószínű, hogy cége nem szállít több modemet az Apple-nek, amely a jövőben teljesen az Intel kínálatára fog szorítkozni.

Davis hangsúlyozta, hogy a döntés még nem született, de nagy esély van rá, hogy az Apple az Intel mellett dönt.

Ugyanakkor a cég egy másik vezetője, Cristiano Amon azt sejtette, hogy a későbbiekben még újjáéledhet az együttműködés.

Jelenleg az Apple Intel és Qualcomm modemeket egyaránt használ az iPhone-jaiban. A  két cég  azonban szabadalmi perekbe bonyolódott, és a Qualcomm odáig ment, hogy bíróságtól kérte az iPhone-ok amerikai forgalmazásának betiltását.

Bár ítélet még nincs az ügyben, az Apple szeretné csökkenteni függését a Qualcommtól, és ezért mozdul el az Intel felé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.