Hirdetés
. Hirdetés

Szükségünk van drága, akár 300.000 Ft-os videokártyára?

|

Nem könnyű a kérdés, és nem csak elhatározás kell ehhez.

Hirdetés

Gamer PC-t építünk? Persze, hogy mindenből a legjobbat szeretnénk, de ritka az, akinek ilyen magas kerete van egy csúcs gamer PC összerakásához. Persze mi sem lenne egyszerűbb, mint egy GeForce RTX 2080-at bedobni a kosárba egy Intel Core i7-8700 proci kíséretében 1,6 terás SSD-vel, 4x8GB 3200MHz memóriával egy ASRock Fatal1ty Z270 alaplapra szánva és megnyomni a vásárlás gombot. De nincs mindenkinek erre 700e Ft-ja, mert bizony a fenti konfig pont annyiba kerül és még perifériák sehol, nincs bizony benne monitor, billentyűzet, egér, és azokból is léteznek ám komoly árcédulát viselő példányok, szóval a végén akár az 1 milliót is súrolhatja egy komplett csúcs gép.

Hirdetés

Na de térjünk vissza a Földre, a magyar keresetekhez, az összekuporgatott pénzünkhöz és vegyük kiindulási alapnak, hogy csak van monitorunk és bill+egér páros is. Mennyi pénze van egy átlagos Gamer PC-t építeni akaró magyarnak? Körülbelül a fent említett videokártya ára, tehát 300.000 Ft.

Így máris kizárhatjuk annak a lehetőségét, hogy 300e Forintos videókártyát vásároljunk, hacsak nem szeretnénk annyit venni és semmi mást, de akkor asztaldíszen kívül az másra nem lesz jó.

Okosan gondolkodva és megfontolt döntéseket hozva tökéletesen elég lesz nekünk gamer PC révén egy 70-120e Ft körüli videokártya is, hiszen ennyi pénzért már bőven lehet olyat kapni, ami a jelen piaci játékokat 50-60FPS-el meghajtja, a megfelelő proci és memória jelenléte mellett akár 2K, ne adj' Isten 4K felbontáson sem esik 30FPS alá. Szemeljünk ki néhány VGA-t ebben az ár kategóriában, majd keressünk róluk teszteket a neten és azok alapján döntsünk, hogy melyiket tartjuk arra érdemesnek, hogy elköltsünk rá egy vagyont. 

Ha viszont nem tudunk dönteni, keressük fel például a Konzolok Szervizét, ahol az eladók magas szinten értenek a PC alkatrészekhez, hiszen azokat is lehet tőlük vásárolni, és szívesen segíteni fognak a pénztárcádhoz mérten kielégíteni maximális igényeidet. Arról nem is beszélve, hogy akár komplett Gamer PC kínálatuk is van, amiből eldöntheted, hogy melyik fér bele a keretedbe, vagy ötletként szolgálhat a terveidhez és kérheted valamelyik átalakítását, amit igényeidre szabnak majd. Részletek: https://www.konzolokszervize.hu/arak/videokartya 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.