Hirdetés
. Hirdetés

Szupererő a NetIQ-tól: újabb biztonsági réteg a kiemelt fiókok ellenőrzésében

|

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Privileged Account Manager 3.1.

Hirdetés

A megoldás segítségével a vállalatok biztonságossá tehetik az infrastruktúrában használt, kiemelt fiókokat, mivel egyszerre tudják kezelni, felügyelni és rögzíteni a privilegizált hozzáférésekkel végzett tevékenységeket minden, hitelesítő adatokon alapuló rendszeren, beleértve az operációs rendszereket, az SAP megoldásokat, az adatbázisokat és a felhőalapú szolgáltatásokat.

 "A vállalatok életében mindig is fontos szerepet játszott a kiemelt fiókok ellenőrzése, és ez a kiberfenyegetés erősödésével csak még nagyobb szerepet kap, hiszen a kiberbűnözők gyakran rendszergazdai jogosultságokat kihasználva jutnak hozzá érzékeny adatokhoz és erőforrásokhoz. Emellett az esetleges alkalmazotti gondatlansággal is számolniuk kell a cégeknek, illetve bizonyos megfelelőségi követelmények teljesítéséhez is szükséges a kiemelt fiókok kontrollja. Ezért minden szervezetnél célszerű valamilyen eszközt igénybe venni a privilegizált hozzáférések felügyeletére" - foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

A Privileged Account Manager segítségével átfogó módon kezelhetők a kiemelt fiókok, biztonságosan tárolhatók a hitelesítő adatok, kulcsok és egyéni titkos információk, ráadásul a kockázatok kezelésére, illetve auditálásra és jelentések kezelésére is alkalmas a szoftver.

A legújabb kiadás már a NetIQ Advanced Authentication megoldással is integrálható, így lehetővé teszi a kétfaktoros autentikáció alkalmazását a kritikus adatok és rendszerek elérésénél. A két eszköz együttes használatával az is megvalósítható, hogy további azonosítást követeljenek meg a kiemelt felhasználóktól, ha azok bizalmas adatokhoz kívánnak hozzáférni.

A szoftver tartalmaz egy titkosított, megerősített jelszóval védett "széfet" is a személyazonossági információk, belépési kulcsok és egyéb titkos adatok tárolására. A legfrissebb verzióban ezt az Enterprise Credential Vault szolgáltatást is továbbfejlesztették, így már a megosztott kulcsok használatát, valamint az SSH kulcsok, virtuális szerverek és az SAP-hoz hasonló vállalati alkalmazásokhoz tartozó információk kezelését is támogatja.

Az új változat továbbá egypontos bejelentkezést kínál a Linux és UNIX szerverekhez, illetve távolról is lehetővé teszi a hozzáférést és a végzett tevékenységek rögzítését a hosztolt asztali gépeken egy Virtual Desktop Infrastructure (VDI) környezeten keresztül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.